netjobs.com

Ansvarig för biblioteksverksamheten i Berga

Ort
Utgår

2020-10-25

Ansök nu

Ansvarig för biblioteksverksamheten i Berga

Om arbetsplatsen

Linköpings stadsbibliotek arbetar som en helhet och består av huvudbibliotek, nio närbibliotek och en bokbuss. Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen. I Berga kommer biblioteket vara del av en samverkansform med ytterligare tre verksamheter: Kontakt Linköping, Råd och stöd samt Ung puls. Tillsammans bildar ni Berga by; en förvaltningsöverskridande mötesplats med medborgaren i centrum.

Arbetsbeskrivning 

Vi söker dig som vill ha rollen som ansvarig för ett nytt närbibliotek i samverkansform, med kollegor från flera förvaltningar, i nyrenoverade lokaler i Berga slott. Vi hoppas att du tillsammans med dina kollegor kommer kunna skapa ett välbesökt och aktivt bibliotek. Ni ska med hjälp av fantasi och kunskap, vilja och fokus, skapa ett bibliotek som är angeläget och tillgängligt för alla. Ni kommer behöva utveckla ett starkt barn- och mångfaldsperspektiv i verksamheten. 

Som närbiblioteksansvarig har du ansvar för att samordna och utveckla verksamheten. Att skaffa kunskap om lokalsamhället, bygga relationer med invånare, lokala aktörer och biblioteksbesökare är viktiga arbetsuppgifter. Visst budgetansvar ingår. Du jobbar även med att utveckla vuxenverksamheten, exempelvis med att erbjuda program och utställningar. För att lösa uppdraget på ett bra sätt är det viktigt att du arbetar utåtriktat i dialog med allmänhet, lokala aktörer och andra samarbetspartners både internt och externt. Utöver verksamhetsansvaret och vuxenverksamheten ingår mediearbete och tjänstgöring i låne- och informationsdisk med tillhörande arbetsuppgifter. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten. 

Kvalifikationer

Du har en examen i en för tjänsten relevant utbildning, inom t ex biblioteks-, kultur-, samhälle-, information-, eller pedagogikområdet.

. Du har erfarenhet av verksamhetsansvar och gärna kunskap om verksamhetsledning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på bibliotek.

Då denna tjänst innebär att arbeta i samverkan är det viktigt att du är bra på att samarbeta med andra. Samtidigt måste du tycka om att arbeta självständigt och ta ansvar för dina arbetsuppgifter.

Du har stor frihet att tillsammans med kollegorna forma verksamheten, och du tycker om att ta initiativ, testa idéer och att utveckla verksamheten. Du är öppen för att bjuda in stadsdelsinvånarna till dialog och har tankar kring hur verksamheten kan formas efter vad de önskar och har möjlighet att bidra med. Vi tror att det är en stor fördel om du gillar att jobba i en miljö som kräver flexibilitet och lite okonventionella lösningar. Du har ett inkluderande förhållningssätt och är bra på att engagera kollegor och skapa förvaltningsövergripande samsyn kring verksamheten. Vi förutsätter att du sätter besökaren i centrum och har en vilja och förmåga att ge service på ett lyhört, tydligt och inkluderande sätt. Ditt arbetssätt genomsyras av ett mångfaldsperspektiv. Du är omvärldsorienterad, nyfiken och modig, med stort socialt patos.

Information om tjänsten

Tillträde: 2020-12-01 eller efter överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5739 

Dela detta jobb

Ansvarig för biblioteksverksamheten i Berga

Linköpings kommun