netjobs.com

Logga

Är du vår nästa brandman i Hallstavik?

Ort
Kategorier
Utgår

2018-09-16

Ansök nu

Är du vår nästa brandman i Hallstavik?

Norrtälje Kommun söker nu brandmän till deltidsstationen i Hallstavik. Kanske är det just du som är vår nästa brandman? Den utbildning du behöver får du av oss!

Vårt mål är att Norrtälje skall vara en trygg kommun att bo i för samtliga invånare. En del i vårt arbete är att bedriva räddningsinsatser för att hindra och begränsa skador på människor, egendom och miljö. Vi jobbar i nära samarbete med ambulans, polis och andra aktörer och tar hand om bland annat bränder, trafikolyckor, hjärtstopp och sanering av miljöfarliga ämnen. Vi finns där när det som inte får hända inträffar och hjälper medmänniskor när dom behöver oss.
Vårt uppdrag är komplext och innefattar förutom den utryckande delen även förebyggande arbete såsom tillsyn, utbildning och olycksutredning. Räddningstjänsten är också ansvarig för kommunens krisberedskap och som en del av kommunen är vi med och bidrar på många olika sätt till vårt lokalsamhälle. Vi har ett nära samarbete med Trygg i Norrtälje kommun och vid tragiska händelser stödjer vi drabbade med personal som har specialutbildning för detta.
I Norrtälje kommun finns fem brandstationer. En heltidsstation i Norrtälje och fyra deltidsstationer som ligger i Älmsta, Hallstavik, Rimbo och på Blidö.
Deltidsstationerna har en mycket viktig roll att fylla då kommunen är stor geografiskt. Tack vare dessa är kommunen en trygg och säker plats oavsett var du bor.
Vill du läsa mer om vår verksamhet så gå gärna in på www.norrtalje.se/raddningstjansten.

ARBETSUPPGIFTER
Som brandman i Hallstavik får du en gedigen utbildning, spännande och oförutsägbara arbetsuppgifter, en svårslagen gemenskap i ditt arbetslag men framförallt fyller du en livsviktig samhällsfunktion.

I arbetet vet man aldrig vad som väntar och det är ett mycket omväxlande och spännande yrke. Vi hjälper till vid många bränder och trafikolyckor men vi åker också på många andra larm. Exempel på det är vattenlivräddning, djurlivräddning och sanering vid utsläpp av farliga ämnen. Vi är även en resurs vid hjärtstopp och andra sjukvårdsfall.

Med denna tjänst kombinerar du ditt ordinarie arbete med jobbet som brandman och du inställer dig för tjänstgöring när larmet går. Vi håller tillsammans beredskap i skift, dygnet runt, alla dagar i veckan. Det finns flera olika schema-varianter och vi är flexibla vad gäller att hitta en lösning som passar dig. För att hitta en lösning bör du dock bo eller arbeta i Hallstavik. Övningar och vidareutbildning är andra uppgifter som ingår i tjänsten. Lön enligt RiB 17.

Vill du göra skillnad och bidra till tryggheten i det samhälle där du bor? Då tycker vi att du ska söka till oss!

KVALIFIKATIONER
När du söker till vår deltidsstation i Hallstavik finns inga krav på tidigare yrkeskunskap som brandman utan den utbildning som krävs får du av oss vid anställning. I rekryteringen ser vi istället efter olika kvaliteter och personliga egenskaper som är viktiga i det komplexa arbetet som brandman. Social kompetens, teknisk kunskap, problemlösningsförmåga och en naturlig fallenhet för ett serviceinriktat och respektfullt bemötande är några av de egenskaper vi värdesätter högt och behöver i en grupp.

För att uppnå en så bred kompetens som möjligt i våra styrkor söker vi människor med olika bakgrund och erfarenhet. Vi letar dig med ett stort engagemang som delar av din tid kan vara tillgänglig för utryckning. Då antalet kvinnor är underrepresenterade i vår organisation ser vi gärna kvinnliga sökande.

Inom vår organisation finns goda möjligheter till vidareutbildning och personlig utveckling.
För att arbeta som brandman krävs att du har B-körkort samt goda kunskaper i svenska då en tydlig kommunikation är en mycket viktig del av arbetet.

Om du går vidare i rekryteringsprocessen anordnar vi en testdag där du får genomgå olika arbetsrelaterade tester samt en intervju. Du kommer också att få genomgå en läkarundersökning. Därefter gör vi en helhetsbedömning som avgör om du går vidare.

ÖVRIGT
Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.

Att jobba i Norrtälje kommun är att göra skillnad - för barn såväl som vuxna eller särskilt utsatta i samhället. Vi sätter invånaren främst och arbetar för allas lika värde! Hos oss har vi höga förväntningar! Här har vi nära till stor social gemenskap och det är enkelt att skapa goda relationer med såväl arbetskamrater som externa kontakter. Tillsammans skapar vi en utvecklande arbetsmiljö där medarbetarna får möjlighet till avancemang och utveckling. Vi har samlat kommunens attraktiva utbud av personalförmåner i medarbetarportalen Fördel Norrtälje.

Välkommen till oss!

Norrtälje kommun är hjärtat i Roslagen. Här hittar du en idyllisk stadskärna, öppet landskap och en fantastisk skärgård. I Norrtälje finns 13 218 öar, 60 000 invånare och på sommaren blir vi dubbelt så många. Norrtälje ligger bara en timme från Stockholm City och det är nära till både Uppsala och Arlanda. Läs gärna mer om oss på www.norrtalje.se.

Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logga
Är du vår nästa brandman i Hallstavik?

Norrtälje kommun