netjobs.com

Medarbetare möts i korridoren

Vi ska utöka vår centrala arbetsmiljöfunktion och söker därför en arbetsmiljöspecialist som med sitt stora engagemang inom arbetsmiljö kan hjälpa oss att säkerställa och utveckla vårt arbetsmiljöarbete. Arbetsmiljöområdet hos oss är omfattande då bolaget har ett brett samhällsuppdrag inom vatten och avfall, våra medarbetare arbetar både i kontor och processanläggningar och ledningsnät för vatten, avlopp och avfall. Vi har stora utmaningar inom byggprojekt av såväl vatten som avloppsförsörjning för att täcka behovet i ett växande Stockholm.

Vår centrala arbetsmiljöfunktion består idag av en arbetsmiljöstrateg som arbetar med vårt övergripande arbetsmiljöarbete, både på strategisk och operativ nivå, för att säkerställa ett hållbart arbetssätt även i framtiden. Den centrala arbetsmiljöfunktionen ingår i Hållbarhetsenheten, där vi tillsammans arbetar för en hållbar stad.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Du kommer tillsammans med vår arbetsmiljöstrateg arbeta med ett av våra 10 viktigaste hållbarhetsområden ”Medarbetarnas hälsa och säkerhet”. Du kommer arbeta förebyggande och utvecklande med bolagets arbetsmiljöfrågor, både i kontor- och anläggningsmiljö. Du fyller en viktig funktion genom att skapa och förvalta övergripande dokumentation och processer så att rådande lagstiftning efterlevs inom den fysiska, organisatoriska och sociala arbetsmiljön. Detta innebär bland annat att säkerställa vårt systematiska arbetsmiljöarbete. Du kommer även att hjälpa till att öka vår organisations kunskapsnivå inom arbetsmiljö, genom att hålla internutbildningar. Exempel på arbetsuppgifter:

  • Ta fram verktyg, dokument och mallar
  • Hantera kvalitetsbrister i arbetsmiljöprocessen, bl.a. genom bolagets SAM-revision
  • Framtagande av processer och rutiner
  • Stötta organisationen i genomförandet av det systematiska arbetsmiljöarbetet
  • Delta i och driva risk- och konsekvensanalyser
  • Verksamhetsspecifikt stöd och utbildning
  • Förvalta vårt system för avvikelserapportering

En del av ditt arbete kommer även att handla om det sociala perspektivet inom hållbarhetsområdet. Detta kan innebära aktiviteter som förbättrar för medarbetarna, våra kunder eller samhället.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Ulvsunda men arbetet utförs även på våra olika anläggningar i Stockholm (Henriksdal, Lovö, Norsborg, Högdalen och Bromma). I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Din profil

Vi vill att du har en högskoleutbildning inom relevant område och dokumenterad utbildning inom arbetsmiljöområdet. Du har minst tre års erfarenhet av arbete med arbetsmiljöfrågor och systematisk arbetsmiljöarbete. Din erfarenhet av aktivt arbetsmiljöarbete i bygg- och anläggningsmiljöer är meriterande. Det är även viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt har erfarenhet av att ta fram styrdokument och annan dokumentation. Det är ett krav att du har god kompetens inom digitala verktyg, så som Officepaketet och ärendehanteringssystem. Det är även meriterande om du har arbetet med ledningssystem inom arbetsmiljö.

 

Arbetet innebär frihet under ansvar men i nära samarbete med vår arbetsmiljöstrateg. Detta innebär att du behöver vara självgående, initiativtagande och kommunikativ med kollegor, chefer och andra intressenter internt och externt. Du har lätt till samarbete och är pedagogisk i både tal samt skrift. Du har förmågan att driva utvecklingsarbete på taktisk- och operativ nivå samtidigt som du stöttar chefer och medarbetare i verksamheten. Din förmåga att omsätta teoretisk kunskap i praktisk tillämpning är viktig. Vidare behöver du vara problemlösande och inte rädd för att ställa frågor. För att kunna bidra till bolagets utveckling vill vi att du är kreativ, lyhörd, pedagogisk och positiv till förändringar. Ditt engagemang och intresse även för den organisatoriska och sociala delen av arbetsmiljön är ett stort plus.

Din ansökan

Låter det intressant? Skicka då in din ansökan via vårt ansökningsformulär senast den 6 januari 2020. Vi kommer att genomföra intervjuer löpande under rekryteringsprocessen men sätter igång ordentligt efter julledigheten och sista ansökningsdag. För ytterligare information om tjänsten kontaktar du enhetschef Gofi Aldstam, på tfn 08-522 120 80. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, Saco och Ledarna når du via vår växel 08-522 120 00.

Mer om oss

Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Dessutom erbjuder vi goda anställningsvillkor, digitala och flexibla arbetssätt, kontinuerlig kompetensutveckling samt en rad hälsofrämjande fördelar. 

Logga

Arbetsmiljöspecialist

Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-06

Ansök nu

Dela detta jobb