netjobs.com

Logga

Arkivarie

Ansök nu

Arkivarie

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en erfaren och driven arkivarie för arbete med informationshantering såväl strategiskt som operativt. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en dynamisk verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag 

Som arkivarie hör du till Rätts- och informationskontoret på avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar för ekonomi, upphandling, lokalförsörjning, service, HR, informationsförvaltning, rättsfrågor och säkerhetsskydd.

Enheten för Informationsförvaltning utgörs av myndighetens registratorer och arkivarier. Inom enheten har vi ett nära samarbetar med varandra, i syfte att säkerställa och utveckla informationshanteringsprocessens alla delar.

I rollen som arkivarie arbetar du med samtliga frågor rörande informationshantering inom myndigheten. I det dagliga arbetet ingår att stötta verksamheten i strategiska såväl som operativa frågor samt arbete med olika utvecklingsprojekt inom området. Som arkivarie ansvarar du för att säkerställa att hanteringen av information på myndigheten sker i enlighet med gällande regelverk och interna bestämmelser.

Tillsammans med övriga arkivarier ansvarar du för att utforma och uppdatera rutiner och regelverk för myndighetens informationshantering. Du ansvarar även för att utbilda och informera myndigheten i frågor som rör verksamhetsområdet. I din roll som arkivarie bistår du med expertkunskap till övriga verksamheter för att utveckla informationshanteringsprocesser samt implementera, genomföra och följa upp dessa. I din roll ingår också att praktiskt arbeta med informationsredovisning och andra i övrigt förekommande arkivarieuppgifter.

I din roll har du många kontaktytor, både interna och externa. Resor inom landet kan förekomma i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har en akademisk examen med minst 40/60hp inom arkiv- och informationsvetenskap. Du ska även ha god kännedom om de lagar och förordningar som reglerar statliga myndigheters informationshantering.

Vi ser det som meriterande om du har arbetat med frågor inom informationshantering med fokus på elektronisk information. Vidare ser vi det som positivt om du har erfarenhet av att arbeta som arkivarie inom offentlig sektor.  

I övrigt har du flytande kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och goda kunskaper i MS Office. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med e-arkiv.

Du är  

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker är en självgående person som samarbetar effektivt med andra och ser vinsterna i att dela med dig av kunskap och information för att nå gemensamma mål. Vi söker dig som tar egna initiativ när du ser problem som behöver åtgärdas, du söker aktivt ny kunskap och använder din erfarenhet på ett kreativt och flexibelt sätt. Vi tror att du är strategisk och uthållig samt arbetar på ett kvalitetsmedvetet sätt. Du har en förmåga att se sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Du utvecklar effektiva och genomförbara lösningar på problem samt gör prioriteringar med gott omdöme. I rollen som arkivarie har du god kommunikativ förmåga och trivs med att ha kontakt med personer i olika sammanhang.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Marie Aronsson på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Dela detta jobb

Logga
Arkivarie

Försvarets Radioanstalt