netjobs.com

Logga

Beredskapshandläggare

Ort
Kategorier
Utgår

2018-08-19

Ansök nu

Beredskapshandläggare

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Hos oss finns möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta och där du som medarbetare har möjlighet till utveckling. Vi har dessutom flera förmåner som vi erbjuder våra medarbetare. Vi finns i Härnösand och är cirka 230 medarbetare som arbetar för en hållbar utveckling i länet. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland

Länsstyrelsen är geografiskt områdesansvarig myndighet för krisberedskap och högsta civila totalförsvarsmyndighet i länet. Vi arbetar bland annat med samordning av beredskapsförberedelser, uppföljning av kommunerna, tillsyn av räddningstjänsterna, risk- och sårbarhetsanalyser, intern krishanteringsförmåga, övningsverksamhet, stöd till andra aktörer i krishanteringssystemet, återuppbyggnad av civilt försvar och planering av det civila samhällets stöd till Försvarsmakten vid höjd beredskap. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i en grupp på sex personer och ditt huvudsakliga ansvarsområde är att stödja kommunerna, regionen och andra aktörer i utvecklingen av deras beredskapsarbete samt att samordna gemensamma utbildningar och övningar i länet. Det kan även bli aktuellt med andra arbetsuppgifter inom områdena krisberedskap, skydd mot olyckor och totalförsvar utifrån dina tidigare erfarenheter och ditt intresse. Verksamheten är en del av förvaltningsenheten inom länsstyrelsen. Utöver krisberedskap, skydd mot olyckor och civilt försvar består enheten av länsstyrelsens jurister och förvaltningshandläggare.

Kvalifikationer

Du har utbildning inom området krisberedskap och skydd mot olyckor eller annan utbildning/erfarenhet som vi finner relevant. Du har goda kunskaper om det svenska krishanteringssystemet och totalförsvaret. Du får gärna ha jobbat tidigare med krisberedskap eller skydd mot olyckor. Erfarenhet av att genomföra utbildningar och övningar är önskvärt. Framförallt bör du ha ett brinnande intresse för utvecklingsarbete och att arbeta tillsammans med andra för att nå uppsatta mål. 

Arbetsuppgifterna kräver ett strukturerat tänkande kombinerat med god samarbetsförmåga. Du är självgående och flexibel, du strukturerar ditt angreppssätt själv och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har en god förmåga att planera och prioritera. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och kan framställa komplicerade frågor på ett pedagogiskt sätt. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten. 

Anställningens omfattning

Omgående tillträde eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   112-5600-18

Övrigt

Provanställning tillämpas.

Du ska vara svensk medborgare och ha körkort. Du kommer att ingå i vår beredskapsorganisation och kan komma att bli krigsplacerad på länsstyrelsen. Resor i tjänsten förekommer, både inom länet och nationellt. Du kan inte ha någon förtroendeskadlig bisyssla. På grund av de ärenden du kommer att handlägga kommer du att säkerhetsprövas. Frågor angående bisyssla och säkerhetsprövning ställer du till HR-ansvarig Elisabeth Edmark Lundgren, tel. 0611-34 93 09. 

Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i detta kan det ingå arbetsprov. För att arbeta hos oss måste du dela länsstyrelsens värdering om alla människors lika värde.

Vi erbjuder en bra arbetsmiljö med stimulerande och utmanande arbetsuppgifter. Det finns goda möjligheter att fördjupa dig inom något av länsstyrelsens olika verksamhetsområden och till kompetensutveckling. Vid länsstyrelsen erbjuds du olika möjligheter till friskvård, bland annat genom friskvårdstimme, friskvårdsbidrag samt aktiviteter som arrangeras av både Länsstyrelsens Idrottsförening och våra hälsoinspiratörer. Länsstyrelsen har också flexibel och rökfri arbetstid.

Generell information

Sista ansökningsdag
2018-08-19

Arbetsplats
Västernorrlands län

Kommun
Härnösand

Yrkeskategori
Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Kontaktpersoner

Håkan Söderholm
Enhetschef 0611-34 91 04 070-555 48 63

Torbjörn Westman
Beredskapsdirektör 0611-34 91 16 070-191 22 47

Fackliga företrädare

Oskar Norrgrann
ST 0611-34 92 38

Johan Åkesson
SACO 0611-34 90 79

Dela detta jobb

Logga
Beredskapshandläggare

Länsstyrelsen Västernorrland