netjobs.com

Biblioteksassistent till Biblioteken i Halmstad

Företag Halmstads kommun
Ort
Utgår

2020-08-16

Ansök nu

Biblioteksassistent till Biblioteken i Halmstad

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Kulturförvaltningens verksamheter spänner över ett stort fält och vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun genom bibliotek, mötesplatser för unga samt konst och kulturverksamhet. Förvaltningen jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla barn och unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus för möten, skapande och upplevelser och hos Dramalogen ges kulturentreprenörer möjlighet att växa. Vi ansvarar även för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens medborgarservice. Du som söker till tjänsten delar kommunens värdegrund – alla som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Arbetsuppgifter

Enhet Medier & IT är en del av Stadsbiblioteket i Halmstad med ansvar för central hantering av medieinköp, katalog, cirkulation, medielogistik, krav- och fakturahantering, IT-system samt administrativt stöd. Till enheten söker vi nu en nyfiken, initiativrik och engagerad biblioteksassistent/administratör. Du kommer tillsammans med dina kollegor att utgöra en del av Team cirkulation som ansvarar för frågor som rör cirkulation, krav, påminnelser och fakturaärenden på biblioteken i Halmstad. Teamet är en stödfunktion för arbetssätt och regelverk kring cirkulation och ansvarar även för delar av stadsbibliotekets entréområde - Enter. I tjänsten ingår att hålla internutbildningar och att introducera ny personal i arbetet. Du förväntas vara delaktig i- och ta ansvar för verksamheten inom teamet, på enheten och för avdelningen som helhet. I tjänsten ingår att möta och ge biblioteksservice till allmänheten i yttre tjänst på biblioteken i Halmstad. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 3-årig dokumenterad gymnasieutbildning. Du är väl insatt i MS-Officepaketet, iOS samt biblioteksdatasystemet Book-it. Det är meriterande om du har dokumenterade erfarenheter av att arbeta med service och bemötande. Du är kommunikativ och tydlig, du har en god pedagogisk förmåga, är driftig, självgående och initiativrik. För att vara framgångsrik i arbetet är du samverkansinriktad och har en god social förmåga. Vi lägger stor vikt vid lämplighet och personliga egenskaper.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Tillträde 2020-09-01
Tidsbegränsad till
2020-12-31
Publicerad
2020-07-01
Ansök senast
2020-08-16

Upplysningar

 • Finn Axelsson, Enhetschef
  Telefon: 035-13 71 53
 • Emma Paradis
  Facklig representant, Vision
 • Jennie Henrysson
  Facklig representant, DIK
  Telefon: 035-13 96 88

Ansökan

Referensnummer
C40249 - 2020

Dela detta jobb

Biblioteksassistent till Biblioteken i Halmstad

Halmstads kommun