netjobs.com

Uppsala Brandförsvar

Vill du arbeta med ett omväxlande arbete med skifttjänst?
Tveka inte att söka tjänsten som brandman till Uppsala brandförsvar!

Uppsala Brandförsvar ansvarar för räddningstjänst och förebyggande verksamhet i Tierp, Uppsala och Östhammars kommuner. Det finns fem stationer som bemannas av heltidspersonal, en av dessa är dagtid och de övriga fyra dygnet runt. Vi strävar efter att arbeta utan gränser inom förvaltningen och att vara en självklar del av Uppsala kommun. Brandförsvarets politiska styrning sker genom räddningsnämnden. Räddningsnämnden är en gemensam nämnd vilket innebär att den är en del av värdkommunen Uppsala kommuns organisation, men har ledamöter från samtliga kommuner.
Vi arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Läs mer om arbetsplatsen här: Uppsala brandförsvar (http://www.uppsalabrandforsvar.se)

Ditt uppdrag
Som brandman kommer du att arbeta med räddningsinsatser, förebyggande säkerhets- och utbildningsarbete, övning och underhåll.

Din bakgrund
Vi söker dig som har slutförd SMO utbildning eller motsvarande SRV brandman heltid, räddningsinsats eller godkänd 9 veckors internutbildning på Uppsalabrandförsvar. Det är meriterande om du har erfarenhet av räddningstjänst. Du har C-körkort (påbörjad utbildning, intyg bifogas), god fysik (godkända fysiska tester enligt styrdokumentet Fysisk träning, friskvård och hälsa), simkunnighet (Guldbojen, intyg bifogas) samt goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Du har en god ledarskapsförmåga och du är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Vidare har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vi ser även att du är flexibel och du ser möjligheter i förändringar samt är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Bo Eriksson, 018-727 31 05

Facklig företrädare:
Kommunal, 018-442 88 16

Anställning kan ske först efter uppvisande av utdrag ur belastningsregistret.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till Uppsala brandförsvar. Vi ansvarar för räddningstjänst, brandtillsyn, tillstånd och tillsyn gällande brandfarliga och explosiva varor samt information och utbildning i brandsäkerhet i Tierps, Uppsala och Östhammars kommuner. Vi ansvarar även för sotning/rengöring och brandskyddskontroll i de tre kommunerna. Vi tar fram underlag till räddningsnämnden och följer upp och genomför nämndens beslut.

Tjänst hos oss kan innebära att den anställde krigsplaceras vid Uppsala brandförsvar.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsalabrandforsvar.se (https://www.uppsalabrandforsvar.se/om-oss/)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Brandman till Uppsala Brandförsvar

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-06

Ansök nu

Dela detta jobb