netjobs.com

logga

HR specialist till Sparbanken Syd

Ansök nu

HR specialist till Sparbanken Syd

För snart 200 år sedan öppnade det som idag är Sveriges äldsta, och enda helt självständiga sparbank, Sparbanken Syd, i Ystads rådhus. Som äkta sparbank har vi inga aktieägare som kräver vinstmaximering och utdelningar. Även om mycket har förändrats i samhället sedan dess är vårt syfte detsamma än idag, nämligen att använda vår vinst till att utveckla tjänster som skapar värde för våra kunder och att förverkliga goda idéer som bidrar till tillväxten i vårt samhälle. Därför vågar vi påstå att vi har Sveriges mest hållbara bankidé. Läs gärna mer om oss på www.sparbankensyd.se

Nu söker vi en erfaren och driven HR person som vill ha möjligheten att utveckla både HR området i Sparbanken Syd och sig själv. På HR i Sparbanken Syd får du ett stort eget ansvar och en god möjlighet att påverka ditt ansvarsområde och du blir en viktig del i att driva utvecklingen framåt för både för HR och för banken. Du får möjlighet att arbeta brett med HR området med specifikt ansvar inom vissa processer, och möjligheten att arbeta tillsammans med andra HR kollegor på övriga HR områden. Du ingår i HR teamet och rapporterar till HR chefen.

Vad blir ditt ansvar?
Som HR specialist på Sparbanken Syd arbetar du brett med HR frågor med utgångspunkt i HR:s verksamhetsplan och processer. Du arbetar dels som specialist med att utveckla och driva initiativ inom HR, dels konsultativt gentemot cheferna i deras uppdrag att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för medarbetarna att göra ett bra jobb.

Din roll kommer att fokusera på att utveckla HR och driva specifika utvecklingsprojekt. Du kommer även ansvara för återkommande HR processer där du förbereder, kommunicerar, och leder genomförandet. Du blir en värdefull medarbetare i HR-teamet där vi alla arbetar teamorienterat och hjälps åt. 

 Några av arbetsuppgifterna

  • Arbeta proaktivt och konsultativt gentemot bankens chefer

  • Planera för kompetensbehov och genomföra kompetensutvecklingsinsatser

  • Leda, driva och vidareutveckla vårt HR system

  • Planera för och genomföra processer så som utvecklingssamtalsprocess, lönerevision och medarbetarundersökning

  • Driva och koordinera projekt eller aktiviteter, t ex arrangera arbetsmarknadsdag

  • Arbeta med övriga HR områden efter behov, till exempel rekryteringar, arbetsmiljöfrågor och fackliga relationer
     

Vem är du?
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom HR eller liknande och 5–10 års erfarenhet av att jobba med kvalificerade HR uppgifter. För att lyckas med uppgiften och trivas i din roll bör du ha bred erfarenhet av HR arbete inom områden som kompetensutveckling, lön och belöning, HR system, arbetsrätt samt god vana av att arbeta projektorienterat. Vi ser gärna att du varit tidigare engagerad i att driva och utveckla processer eller arbetssätt. Du är trygg i din HR-kompetens, har en god analytisk förmåga och trivs med att arbeta strukturerat utifrån datadriven information. Vidare har du en säker och stabil systemvana och fallenhet för att arbeta i olika system. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet från bank eller försäkringsbranschen.

Som person är du engagerad och prestigelös, har ett stort eget driv och hög integritet. Du ser vidareutveckling som en naturlig del av ditt arbetssätt där du har förmågan att identifiera behov och förslag till förbättringar och att implementera dessa. Du är strukturerad och planerad i ditt arbetssätt, och är en bra kommunikatör i de frågor du ansvarar för. Du brinner för att jobba med HR utifrån ett affärsorienterat perspektiv och att utveckla en bra arbetsplats där medarbetare få förutsättningar att prestera.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en spännande tjänst där du får stor möjlighet att vara involverad, påverka och driva utveckling. Du får jobba brett inom HR med fokus på att utveckla processer och arbetssätt men där du även ges möjlighet att hantera HR:s dagliga arbete. Du kommer att både få leda årliga HR processer med förberedelse, genomförande och uppföljning som t ex utvecklingssamtal och lönerevision men även  genomföra initiativ som finns i HRs verksamhetsplan som t ex kompetensutvecklingsinitiativ. Vi är en liten HR avdelning, och en lagom stor bank med cirka 160 medarbetare, där du kan påverka din plattform för din egen utveckling i hög utsträckning. Du bör också känna dig bekväm med våra värderingar som är Engagemang, Förtroende och Kundfokus.

Välkommen att söka!
Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Ystad, men möjlighet finns att arbeta hemifrån eller från något av våra andra kontor 2–3 dagar i veckan.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Linda Billstrand, linda.billstrand@roirekrytering.se, 0732-00 57 56.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval och intervjuer.

 

Dela detta jobb

logga
HR specialist till Sparbanken Syd

Roi Rekrytering Sverige AB