netjobs.com

Kommunikatör med grafisk inriktning till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2020-05-31

Ansök nu

Kommunikatör med grafisk inriktning till VA SYD

Vill du vara med och formge en hållbar framtid? Är du en grafisk kommunikatör med öga för det visuella och goda kunskaper i grafisk formgivning? Vi söker dig som är van att röra dig mellan strategiskt och operativt kommunikationsarbete.

VA SYD befinner sig i en spännande utveckling i en tid som präglas av extrema väderhändelser, ökad befolkning, större avfallsmängder och ett växande intresse för miljön. I denna kontext fokuserar vi vårt kommunikationsarbete på att:

 • Förklara sambanden av fungerande vatten, avlopp och avfall för ett hållbart samhällsbygge
 • Satsa på modiga och konstruktiva budskap
 • Skapa mening och väcka känslor för att inspirera våra kunder till hållbara val

Din kommande roll

Du kommer att vara involverad i olika kommunikationsprojekt på VA SYD, det kan handla om beteendepåverkan, evenemang och kundkommunikation. Du kommer även att bistå vår creative director med grafiskt arbete och produktion för tryck och digitala kanaler (film, webb, sociala medier) samt arbeta med presentationer och mallar i Offficepaketet.

I arbetet ingår till exempel:

 • Snabbt ta sig an nya arbetsuppgifter och samarbeta inom och utom VA SYD.
 • Analysera, planera, genomföra och utvärdera kommunikationsaktiviteter i linje med VA SYDs mål
 • Grafisk produktion

Tjänsten är ett vikariat med tillträde snarast och fram till 31 maj 2020.

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. 2018 och 2019 blev vi ett certiferatGreat Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra anställda.

Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta i en verksamhet som har miljö som en del av sin identitet och står bakom VA SYDs kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Du är en nyfiken och kreativ person med mycket driv, engagemang och professionalism i dina uppdrag. Du är ansvarstagande, effektiv och får saker att hända. För att lyckas i rollen bör du ha lätt för att skapa goda relationer med både kolleger och externa aktörer.

Dina erfarenheter

 Du har högskoleexamen inom kommunikation, grafisk formgivning eller annan relevant utbildning och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är van vid att driva kommunikationsarbete i projekt och är bra på att se helheter och göra prioriteringar. Du har god erfarenhet av att skapa innehåll och publicera på webb och sociala medier. Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift. Du har lätt för att snabbt sätta dig in i nya ämnen och kan förklara och visualisera komplicerade sammanhang på ett enkelt och målgruppsanpassat sätt. 

Krav: InDesign, Officepaketet

Önskvärt: Illustrator, Photoshop, erfarenhet av evenemang och produktion.

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan!


Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år.

Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Dela detta jobb

Kommunikatör med grafisk inriktning till VA SYD

VA SYD