netjobs.com

Logo

Metodutvecklare

Företag Klippans kommun
Ort
Utgår

2021-06-27

Ansök nu

Metodutvecklare

Arbetsplatsen
Välkommen till ett spännande uppdrag som metodutvecklare inom socialförvaltningen, avdelning Myndighet.

Avdelningens ansvarar idag för utredning, bedömning och beslut enligt socialtjänstlagen, insatser enligt LSS samt färdtjänstlagen för hela socialtjänstens målgrupp. Avdelningen har ca 40 medarbetare och är organiserade i tre enheter.

Myndighets avdelningen liksom vår kommun befinner sig i en tid av förändring där mod och en förmåga att tänka nytt blir en nyckel till framgång. Fokus kommer att ligga på metodutveckling inom myndighetstens ansvarsområde, samverkan, relationsbyggande, tillgänglighet, medskapande och delaktighet, hälsofrämjande och förebyggande arbete samt insatser som säkrar kompetensförsörjning i den nära vården. Även utveckling av arbetssätt med stöd av digital teknik står i fokus.

För verksamhetens fortsatta utveckling har metodutvecklaren en viktig funktion genom att stötta avdelningens medarbetare i metodutveckling samt ta ansvar för att planera och genomföra utvecklingsinsatser. Du är direkt underställd Myndighetschefen och ingår i ledningsgruppen tillsammans med enhetscheferna som du har en nära samverkan med.

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet".

Den politiska visionen är ”en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet”. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

För mer information: https://www.klippan.se/

Arbetsuppgifter
I rollen som metodutvecklare inom avdelning Myndighet arbetar du med vår kontinuerliga kvalitets- och verksamhetsutveckling utifrån de behov som avdelningen har.

En central roll i uppdraget blir att arbeta med den verksamhetsnära dimensionen av avdelningens behov av metodutveckling, detta även kopplat till pågående kvalitetsarbete inom avdelningen. Du stödjer medarbetare och chefer inom avdelningen i metodutveckling inom de olika lagrum och arbetar med planering, metodstöd och uppföljning av det gemensamma arbetet i avdelningen .
I din roll kommer du tillsammans med ledningen och enheterna inom myndigheten ta fram, utveckla och följa upp arbetsflöden och arbetssätt. Du kommer därmed att ansvara för att driva såväl operativa som strategiska frågor.

Omvärldsbevakning kommer att vara ett viktigt instrument likväl som att ingå i nätverk och ha kontakt med både interna och externa samverkanspartners.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett stort engagemang, intresse och kunskap inom socialtjänstens områden. Din bakgrund innefattar en akademisk utbildning i kombination med solid erfarenhet med koppling till systematisk metodutveckling för medarbetare inom socialtjänsten. Har du erfarenhet av att leda arbetsgrupper ser vi det som meriterande liksom att arbeta med Lean.

Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av arbete i en politisk styrd organisation samt har goda kunskaper och god förståelse om myndighetsutövning och de metoder som vi använder oss av i handläggningsförfarandet.
För att lyckas i rollen krävs att du är lyhörd och har en ödmjukhet och förståelse för komplexiteten i uppdragen.

Du har en god kommunikativ förmåga och du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Med ett strukturerat arbetssätt har du en god förmåga att hantera flera olika parallella projekt och arbetsuppgifter. Din analytiska förmåga bidrar till att kunna se helheter och enkelt sätta dig in i komplexa sammanhang.

Vi är ett dedikerat och engagerat team. Vi välkomnar driv, framåtanda och nya idéer som kan bidra till att utveckla våra arbetssätt och skapa en modern och attraktiv organisation med gott medarbetarskap och ledarskap. Hos oss får du möjlighet att göra avtryck och vara med och forma det framtida Klippan!

Övrigt
Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg.

Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Omfattning/Varaktighet

Heltid, 6 månader eller längre

Anställning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Tidsbegränsat till: 2022-02-28
Antal platser: 1

Kontaktpersoner
Anne Sogaard , Myndighetschef
Telefon 0435-28477
E-post anne.sogaard@klippan.se

Fackliga kontaktpersoner
Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst Telefon 0435-28 000
Ansökan

Ange referens: C57315-2021-57
Sista ansökningsdag: 2021-06-27

Dela detta jobb

Logo
Metodutvecklare

Klippans kommun