netjobs.com

Finspångs kommun har ca 21 500 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1 800 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Nu söker vi en kombinerad receptionist och telefonist. Tjänsten finns inom kommunikationsavdelningen. Vi är ett kvalificerat stöd till kommuninvånare, kommunledning, sektorer och enheter när det gäller kommunikation och kundtjänst/reception.

Vill du ha ett spännande arbete med möjlighet att vara med och utveckla receptionen och vår telefonservice till anställda och invånare så är det här arbetet för dig. Finspångs kommun erbjuder möjlighet till personlig utveckling och utmaningar inom en verksamhet som är på väg från en traditionell reception och telefonväxel där vi hänvisar samtal och besökare till att erbjuda service och svar direkt.

Verksamhetens innehåll är på väg att förändras liksom den fysiska miljön som verksamheten finns i. I egenskap av en offentlig verksamhet är öppenhet och tillgänglighet viktiga ledord. De ska prägla våra tjänster och den service vi ger såväl som det första intrycket när man besöker oss.

ARBETSUPPGIFTER
Du tar emot besökare och bud och visar dem tillrätta samt bemannar kommunens huvudväxel. Du är vårt ansikte och vår röst utåt. I tjänsten ingår även administration, kommunikation samt bokning och skötsel av konferensrum samt poolbilar.

Receptionen och telefonväxeln är till för alla våra verksamheter (vi har cirka 100 olika yrkeskategorier). Det innebär att det är en stor variation på besökare och frågor.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har:

• som lägst gymnasieutbildning, med samhälls-, ekonomi- eller naturvetenskaplig inriktning.
• god förmåga att självständigt söka, främst webbaserad information, hos olika myndigheter och organisationer för våra invånares räkning.
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
• god datorvana och kunnig inom programmen Word, Outlook och Excel.
• B-körkort.
• språkkunskaper är meriterande (främst engelska, finska och arabiska men även ytterligare språk)
• erfarenhet av arbete i reception, telefonväxel eller annat administrativt, serviceinriktat arbete är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:

Du behöver vara serviceinriktad och snabbt kunna anpassa dig till olika situationer som kan uppstå samt tycka om att arbeta med människor. Vi söker dig som är allmänbildad, serviceinriktad, flexibel och duktig på språk. Du ska ha lätt för att kommunicera med andra människor och kunna bemöta situationer som ibland är krävande. Du ska ha en lösningsfokuserad inställning och ett gott bemötande. Som person är du strukturerad och en god organisatör. Du är kreativ och nytänkande och kommer med idéer och förslag till nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

ÖVRIGT
Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Logga

Receptionist och telefonist

Ort
Kategorier
Utgår

2018-08-20

Ansök nu

Dela detta jobb