netjobs.com

Registrator

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Hos oss finns möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta och där du som medarbetare har möjlighet till utveckling. Vi har dessutom flera förmåner som vi erbjuder våra medarbetare. Vi finns i Härnösand och är cirka 230 medarbetare som arbetar för en hållbar utveckling i länet. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en registrator till centraldiariet på enheten för Verksamhetsstöd. 

Som registrator hos oss kommer du att arbeta med ärendehantering i en mångfacetterad verksamhet. Du kommer arbeta med registrering av handlingar, diarieföring och arkivering. I rollen som registrator ingår även att handleda och stötta medarbetare och chefer vid frågor om registrering, komplettering av ärenden och arkivering. Rollen handlar också till stor del om dokumentkontroll då medarbetarna själva utför många uppgifter kopplat till sina egna ärenden. Arbetet sker i digital miljö, då myndigheten från september 2019 övergår till digital ärendehantering. 

Vårt arbetssätt inom arkiv och diarium kännetecknas av ett nära samarbete och en god teamkänsla.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad registrator eller har motsvarande kompetens som vi bedömer som likvärdigt. Du har god datorvana och erfarenhet av administrativt arbete. Du har goda kunskaper om offentlighetsprincipen och de lagar och förordningar som styr dokumenthanteringen inom offentlig förvaltning. Meriterande är om du har erfarenhet av liknande arbete från offentlig förvaltning. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet. Du är noggrann och engagerad i ditt arbete. Det är viktigt att du är självgående och har en god förmåga att kunna analysera, strukturera och prioritera information och ärenden du arbetar med. Arbetet kräver att du har förmåga att hantera många olika typer av uppgifter samtidigt och periodvis även en hög arbetsbelastning. 

Du kommer att ha mycket kontakt med de olika verksamheterna inom Länsstyrelsen men även med allmänheten vid utlämnande av allmänna handlingar. Det är därför viktigt att du har en förmåga att förmedla information och ge råd på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. 
Då du kommer att arbeta i ett team med andra kollegor är det viktigt att du kan samarbeta och bidrar till ett bra arbetsklimat. Vi förväntar oss att du aktivt deltar i vårt utvecklingsarbete. 
 

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2021-01-31

Anställningen är ett vikariat from 1 oktober 2019 fram till 31 januari 2021.

Ansökan

Referensnummer:   112-6799-2019
 

Övrigt

Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär att du kommer att genomgå en säkerhetsprövning innan anställning. 

Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i detta kan det komma att ingå ett arbetsprov. 

För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om alla människors lika värde.

Dela detta jobb

Logga
Registrator

Länsstyrelsen Västernorrland