netjobs.com

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 
 

 

Signalanalytiker till FRA

 

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kreativ signalanalytiker med intresse för att lösa komplexa problem. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv och spännande verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som signalanalytiker hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Din enhet ligger på kontoret för Accessutveckling och inom detta område ska avdelningen bland annat förvalta och utveckla kunskap om signalmiljön till stöd för underrättelseverksamheten.

I rollen kommer du arbeta med teknisk undersökning av kommunikationssignaler och signalanalys inom framförallt radioområdet. Processen berör allt från modulation till källavkodning och dina arbetsresultat kan presenteras såväl muntligt som genom dokumentation i tekniska rapporter. I rollen kommer du även att arbeta med metod- och verktygsutveckling samt följa utvecklingen vad gäller nyheter inom kommunikationsområdet. Resor förekommer i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har akademisk utbildning med inriktning mot några av ämnena: informations- och kommunikationsteknik, matematik eller fysik. Du kan även ha erhållit motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet eller på annat sätt. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift och det är meriterande om du har språkkunskaper i ryska.

Det är också meriterande om du har studerat eller har erfarenhet inom modulation och kodning för digital kommunikation. Meriterande är även om du har kunskaper inom Matlab, Python, C++ eller GNURadio.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är nyfiken, envis, kreativ och analytisk samt har talang för självständig metodutveckling. Du tycker om att utveckla dina specialistkunskaper och drivs av att arbeta på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och har lätt för att dela med dig av dina kunskaper till andra. Vidare ser vi också att du har en god förmåga att ta ansvar för dina uppgifter och driva dina processer framåt.  

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter och träningspass.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Jonas Sahlén på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansök senast 2020-10-25.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb