netjobs.com

Specialistläkare till medicinska enheten Infektionssjukdomar

Ansök nu

Specialistläkare till medicinska enheten Infektionssjukdomar

Karolinska Universitetssjukhuset driver en specialistenhet för infektionssjukvård och i vårt uppdrag ingår högspecialiserad vård, kvalitetsutveckling, forskning, och undervisning. Vi har verksamhet både i Huddinge och Solna med såväl öppen- som slutenvård och består av cirka 330 anställda.

Vi erbjuder
Vi driver vår enhet i framtidens sjukhus med målet att ge högspecialiserad infektionssjukvård i världsklass.

Bland medicinska enhetens profilområden kan nämnas HIV, hepatit, antibiotika-resistens, sepsis, svåra luftvägsinfektioner, tuberkulos, CNS-infektioner och tropikmedicin. 

Medicinska enheten och de associerade avdelningarna vid Karolinska Institutet utmärks också av en betydande forsknings- och utbildningsverksamhet av laborativ, transnationell och klinisk karaktär, med ett flertal internationella samarbeten. 

Om tjänsten
Arbetsuppgifterna innebär klinisk tjänstgöring och jourtjänstgöring där högspecialiserad infektionssjukvård dominerar.  

Utvecklingsarbete samt undervisning av studenter och kollegor är naturliga och integrerade delar av tjänsten. Möjlighet till forskning finns och uppmuntras. 

Vi söker 
Du är nyfiken, engagerad, självständig och duktig på att samarbeta och ta egna initiativ. Du har en god pedagogisk förmåga och intresse för forsknings- och utvecklingsarbete. 

Kvalifikationer 
Krav: Legitimerad läkare med specialistkompetens inom infektionssjukdomar. 
Intresse för utvecklingsarbete och undervisning är en förutsättning. 

Meriterande: Egen aktiv forskning är meriterande liksom medicine doktorsexamen. Erfarenhet av internationellt arbete och samarbete är meriterande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

  • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
  • Bevis om docentur (i förekommande fall)  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Specialistläkare till medicinska enheten Infektionssjukdomar

Karolinska Universitetssjukhuset