netjobs.com

Studentmedarbetare till avdelning, Barn och unga, utredning och uppföljning

Ort
Kategorier
Utgår

2021-11-11

Ansök nu

Studentmedarbetare till avdelning, Barn och unga, utredning och uppföljning

Om arbetsplatsen

På Social- och omsorgsförvaltningen gör du en samhällsinsats. Du har ett viktigt uppdrag som ställer krav på professionalitet vilket gör att du får möjlighet att utvecklas yrkesmässigt. 

Avdelningen Barn och unga arbetar med att bedriva verksamhet effektivt, rättssäkert och med hög tillgänglighet. Vi följer systematisk upp arbetet enligt förvaltningens kvalitetsmodell och utvecklar nya arbetssätt för att effektivisera handläggningsprocessen och för att klara kompetensförsörjningen nu och i framtiden. Samverkan sker både internt och externt och vi arbetar med att utveckla verksamheten med digitaliseringens möjligheter.

Vi söker nu två studentmedarbetare till avdelningen Barn och unga, enhet Utredning och uppföljning

Utredning och uppföljning arbetar med att handlägga inkomna ansökningar och anmälningar samt följa gällande lagstiftning, föreskrifter och styrdokument. Här arbetar LSS-handläggare, socialsekreterare, familjeutredare, SIG-koordinator, specialpedagog, handläggare, enhetssamordnare samt enhetschef.

Vi söker även studentmedarbetare till avdelning Vuxna, se separat annons.

Arbetsbeskrivning

Som studentmedarbetare erbjuds du en möjlighet att omsätta teoretiska kunskaper till praktik samt få värdefull arbetslivserfarenhet. Våra arbetsplatser får dessutom ta del av nya perspektiv och ny forskning genom din input. Du får en personlig handledare under tiden som studentmedarbetare och tillsammans upprättar vi en plan som utgår från dina förutsättningar och som inte hindrar dig i dina studier. 

Som studentmedarbetare får du vara med i det dagliga arbetet inom avdelningen Barn och unga, utredning och uppföljning.

Kvalifikationer

Linköpings kommun arbetar tillsammans med andra kommuner och flera kommunala bolag i regionen gällande studentmedarbetare. Konceptet är en överenskommelse mellan samtliga kommuner och Linköpings universitet. För att kunna anställas som studentmedarbetare ska du påbörja ditt sista utbildningsår på en kandidat-, magister- eller masterutbildning. 

Vi söker därför dig som till våren 2022 kommer att påbörja ditt sista utbildningsår på kandidat- magister- eller masterutbildning inom socionomprogrammet. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och myndighetsdokumentation samt B-körkort. 

Du har förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang, skapar kontakter och underhåller relationer samt lyssnar, kommunicerar och löser svårigheter på ett konstruktivt sätt. Du lyssnar till olika behov och är lyhörd för andras idéer och har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv utan att ta över personens känslor. Vidare är du trygg och har god självinsikt samt förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen.

Urval påbörjas efter sista ansökningsdag 11/11. I denna rekrytering använder vi oss av tester som en del i bedömningen. Varmt välkommen med din ansökan!

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: Januari/februari 2022

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, studentmedarbetare 12 månader

Sysselsättningsgrad: 20-25%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 7908

Dela detta jobb

Studentmedarbetare till avdelning, Barn och unga, utredning och uppföljning

Linköpings kommun