Högskolan Kristianstad

Vill du jobba i receptionen på Högskolan Kristianstad och vara vårt ansikte utåt med mycket kontakt med studenter, medarbetare och gäster? Vi söker dig som är kommunikativ och gillar att ge service. Låter det som något för dig? 

Som receptionist ingår du i avdelningen Studentcenter. Avdelningen har som huvuduppgift att ge presumtiva studenter och befintliga studenter bästa möjliga stöd och service för att underlätta studiegången och stärka studenterna inför sina kommande yrkesval. Inom avdelningen finns följande områden: Reception, Högskoleadministration, Alumnsamordning, International Relations, Studenthälsan, Studie- och karriärvägledning, Stöd till studenter med funktionsnedsättning samt EVL vilket innebär att vi är ett elitidrottsvänligt lärosäte. 

Arbetsuppgifter

Receptionen är ofta den första kontaktytan inom högskolegemensamt stöd för både studenter, lärare och våra gäster. Därför är ett välkomnande och trevligt bemötande med hög servicegrad av största vikt. Arbetet innebär att ge professionellt stöd och korrekt information om högskolans verksamhet. Informationsutbytet sker över disk, via telefon samt e-post och chatt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat tentamensutlämning, försäljning av profilvaror och kompendier, hjälpa studenter med arbetsskadeanmälningar och försäkringsärenden samt publicera information via Studentportalen. Arbetsuppgifter inom och utanför avdelningens nuvarande arbetsområde kan bli aktuella i samband med omfördelning av arbetsuppgifter inom det högskolegemensamma stödet.   

Behörighet och kvalifikationer

Du har lägst gymnasieexamen och gärna utbildning inom områdena administration och service. Det är meriterande med erfarenhet av studier på högskolenivå. Du har arbetserfarenhet inom reception eller annat likvärdigt serviceyrke. Erfarenhet av administrativt arbete är meriterande. Särskilt meriterande är erfarenhet av administrativt arbete inom offentlig sektor. Du behöver ha goda kunskaper i Office-paketet och ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. 

Du är en del av en servicefunktion och därför söker vi dig med utpräglad servicekänsla. Du är en positiv och flexibel person som tycker att det är roligt att hitta lösningar på oväntade problem eller frågeställningar. Som person är du självgående, har god organisationsförmåga och har lätt för att samarbeta och hantera stressiga situationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt

Vi söker två tillsvidareanställda på heltid. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Tillträde för en av anställningarna är snarast möjligt och för den andra anställningen under oktober månad. Placering är i Kristianstad på vårt vackra campus med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut.

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju. 

Sista ansökningsdag är 2022-06-29.

Upplysningar om anställningen lämnas av:

Martin Ackefelt, chef för Studentcenter, 044-250 39 40

Therése Harrysson, Verksamhetskoordinator, 044-250 32 08

Liselotte Larsson, Receptionist, 044- 250 37 09

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2022-3711-153
Kontakt
  • Martin Ackefelt, avdelningschef, 044-2503940
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-2503091
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368
Publicerat 2022-06-14
Sista ansökningsdag 2022-06-29

Tillbaka till lediga jobb