netjobs.com

 

  Ålands hälso- och sjukvård

Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) är ett välutrustat och välbemannat sjukhus. Detta är en förutsättning för att vi ska kunna fungera självständigt på en ö. Vi måste kunna ta hand om allt det som kommer genom dörren hos oss.

Vårt sjukhus har mycket låga värden på vårdrelaterade infektioner och sjukhuset är också förövrigt mycket fräscht. Vi sköter själv det mesta inom de större specialiteterna, men anlitar i den riktigt högspecialiserade vården Akademiska sjukhuset i Uppsala och Åbo Universitets centralsjukhus.

Här arbetar omkring 70 läkare och 600 skötare. En hel del svenska läkare gör sin AT- tjänstgöring här och vissa av dessa går också sin ST-utbildning här. ST-utbildningen sker i samarbete med Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Att jobba och bo på Åland


Övärlden Åland är ett självstyrt landskap med en befolkning på ca 29 000 människor. Trots att vi hör till Finland är vi helt svenskspråkiga. Åland leds av Landskapsregeringen som också är Ålands Hälso- och Sjukvårds huvudman.

Åland är en bra plats att leva på. Avstånden är korta åt alla håll och utbudet av olika slags fritidsintressen är stort, både inom kultur och sport. Vi har till och med framgångsrika lag i fotboll här; Åland Uniteds damer blev finska mästare 2013 och Mariehamns IFK:s herrar vann den finländska ligan i fotboll 2016!

Havet är naturligtvis nära till hands och utbudet på vattenburna aktiviteter här är stort. Sportfiske lockar årligen otaliga entusiaster till Åland.

Den som har familj uppskattar den höga kvaliteten på skolundervisningen; åländska skolbarn presterar väldigt bra i PISA-undersökningar.

Åland är en fantastisk kombination av stadsliv med ett aktivt näringsliv och en levande landsbygd med den prisbelönta Skördefesten som höjdpunkt varje september. Utbudet på restauranger, hotell och andra viktiga serviceformer är stort på Åland och kvaliteten mycket hög. Mästerkocken Michael Björklunds Smakbyn-restaurang vid Kastelholms slott och Stallhagens bryggeri-restaurang är bara två exempel på innovativa, drivna företag som ger Åland ett stort lyft.

Förbindelserna till både Sverige och Finland är mycket fungerande och med flyg är man t.ex. på Arlanda på 25 minuter. Flygplatsen är dessutom nära Mariehamns centrum och incheckningen och säkerhetskontrollen går alltid snabbt och smidigt.

Bransch

Hälso- och Sjukvård

Anställda

1000

Huvudkontor

Mariehamn

Vad säger våra medarbetare?

Goran Varda

Ortoped

Anders Westermark

Käkkirurg

Anna Sjöwall

Överläkare

Goran Varda flyttade till Mariehamn för två år sedan med sin familj från hemlandet Kroatien.

”Det kunde inte vara bättre. Naturen, miljöerna, de snälla människorna – det här är precis en sådan plats vi alltid har letat efter. Vi är jättenöjda och trivs perfekt här.”, förklarar Varda.

Varda gillar att ÅHS har allt från förebyggande hälsovård till specialiserad sjukvård. Dessutom är kollegorna både välmeriterade och trevliga. Och Mariehamn är lugnt och vackert med korta avstånd, vilket innebär mera fritid. Vill man till någon större ort så finns Stockholm och Helsingfors närmare än man tror.

Anders Westermark arbetade utomlands i nästan 35 år men valde sedan att återvända hem till Åland. Nu jobbar han på ÅHS sedan 5 år tillbaka.

”Att arbeta på ett mindre sjukhus innebär både möjligheter och utmaningar. Vi som arbetar här måste upprätthålla en bred kompetens.”, berättar Westermark.

Westermark ville flytta tillbaka till hemtrakterna med den vackra naturen och lugnet i skärgårdsmiljön. Dessa faktorer lockar både utflyttade ålänningar och många andra att flytta till Åland. Som arbetsplats anser Westermark att ÅHS är ett välkomnande och välutrustat sjukhus som uppskattar nya kompetenta medarbetare.

Anna Sjöwall är född och uppvuxen på Åland och har återvänt hem efter medicinstudier. Hon har specialiserat sig på allmänmedicin. Allmänmedicinen valde hon eftersom det är ett så brett och varierande område.

Sjöwall ansvarar för en skärgårdskommun och arbetar med bland annat mödrarådgivning och skolhälsovård. Annas personliga intresse är renovering av gamla hus. Hon renoverar som bäst ett torp ute på landet enligt traditionella metoder.

Missa inga jobb från Ålands hälso- och sjukvård

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor