netjobs.com

  Kriminalvården

Bransch

Kriminalvård

Anställda

10 000

Huvudkontor

Norrköping

Lediga jobb från Kriminalvården

Lärare till Lärcentrum Fosie

Malmö - 3 dagar kvar

Läs mer

Vad säger våra medarbetare?

Maj-Britt Holmberg

Vård- och Omsorgslärare

Ingvar Ededal       

Gymnasielärare i Historia och Samhällskunskap

Anna Juel

Naturkunskap- och Biologilärare

"Det mest intressanta med mitt jobb är att få träffa vuxna människor som entusiastiskt kastar sig in i den krångliga terminologin kring den mänskliga kroppen, få se de uppspärrade ögonen när man lär sig något nytt om etiska regler, och sist men inte minst den strålande glädjen att få ett betyg i sin hand som en bekräftelse på den nya kunskap man förvärvat. Allt detta gör mig stolt och motiverad att lägga hela min själ i detta jobb."

"Som lärare inom kriminalvården är jag en del av en större sammanhang, som strävar mot att stärka människors kompetens, självinsikt och självförtroende, något som vi i kriminalvården har valt att kalla: Bättre ut! Mitt arbete går ut på att i samarbete med den studerande och för dennes skull hitta vägar till kunskap och kompetensutveckling, som öppnar möjligheter för ett icke kriminellt liv. Jag har den stora förmånen att få verka i ett sammanhang som är motiverande, inspirerande, utmanande och glädjefullt." 
 

"Jag var relativt nyexaminerad lärare när jag påbörjade min tjänst inom Klientutbildningen och jag tycker att det är en bra start inom yrket. Jag får verkligen möjlighet att individanpassa mina kurser och känna på hur det är att arbeta både på distans och lokalt samt handleda de som studerar andra ämnen. Att hjälpa de studerande komma i mål i sina kurser och vara med och bygga upp eller bättre på deras självkänsla gällande studier är otroligt givande. Jag har haft fler intressanta diskussioner kring olika begrepp inom naturvetenskapen om t ex hållbar utveckling, naturligt urval och växthuseffekten."