netjobs.com

 

  Nexans Sweden AB

Nexans kablar finns i alla människors liv - i infrastruktur, byggnader och industriella produkter, från vindkraftverk till fartyg, i flygplan och tåg. De banar vägen för problemfri funktion, hög säkerhet och hållbar verksamhet. Du tänker bara inte på det – eftersom de inte syns.

I Sverige, liksom i världen, är Nexans en av de största leverantörerna av kablar och tillbehör. Nexans Swedens drygt 500 anställda finns till största delen i den lilla västgötska orten Grimsås, där dess grundare Karl Olsson 1948 startade det företag som i dag är basen för Nexans verksamhet i Sverige. 

Karls mod, nyfikenhet och entreprenörskap lever kvar i företaget än idag. Viljan att hela tiden utveckla produkter, övertygelsen att allt går att göra lite bättre. Från valet av material till innovationer som gör produkterna effektivare, säkrare och mer lättarbetade. Vi går inte i andras fotspår, vi trampar helst våra egna stigar. Kanske är det en förklaring till att vi idag tillverkar cirka 1 000 typer av kablar, många av dem patenterade. Samtidigt ingår vi i ett globalt nätverk med över 25 000 kabelexperter över hela världen. Det ger oss, men också våra kunder, en hel del fördelar. Bland annat i form av spjutspetskompetens, erfarenhet och produktutveckling.

I Grimsås är det nära till allt. Det har säkert präglat vår filosofi att alltid finnas nära våra kunder. Oavsett var i världen de befinner sig. Vi förstår vad det betyder att kunna fråga någon som vet och känna tryggheten att rätt produkter alltid levereras till den bestämda platsen på den utsatta tiden.

Bland våra uppdragsgivare finns bolag inom el- och telenät, vägar, järnvägar, fordonsindustri, skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, elektronik, materialhantering och automation. De har alla gjort ett aktivt val som signalerar kvalitet, ekonomi och långsiktighet. Men också ansvar för hållbar utveckling. Ett modeord, javisst, men för oss har det varit ett ledord i över sex decennier.

Även om vi lever i en komplex värld har vår drivkraft alltid varit jordnära och enkel. Vi vill bidra till att våra kunder får en bra dag på jobbet. En känsla som fört oss dit vi är idag. Och som för oss in i framtiden.

Vill du också jobba hos oss? Läs mer på www.nexans.se/jobb

Bransch

Elektronikindustri

Anställda

477

Huvudkontor

Grimsås

Webbplats
Nexans Sweden AB
Sociala medier

Aktuella jobb från Nexans Sweden AB

Ingenjör/labbtekniker till vårt materiallaboratorium

Jönköping - 6 dagar kvar

Läs mer

Nexans Sweden AB i sociala medier

Missa inga jobb från Nexans Sweden AB

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor