netjobs.com

 

  SCB - Statistiska centralbyrån

Ett riktigt viktigt jobb
Vill du ha ett samhällsnyttigt jobb med goda utvecklingsmöjligheter? På SCB finns intressanta arbetsuppgifter kopplade till vårt uppdrag att producera statistik.
 

Vi tar bland annat fram statistik på uppdrag av regeringen och andra myndigheter. Resultatet av vårt arbete används varje dag i samhället som underlag vid beslutsfattande, debatt och forskning. Exempel på statistik som kommer från oss är Bruttonationalprodukten (BNP) och Konsumentprisindex (KPI).
 

Vi är cirka 1 200 medarbetare som arbetar i Stockholm och Örebro. De flesta av våra medarbetare arbetar med statistikproduktion. För att göra det kan huvudinriktningen på din akademiska examen vara nationalekonomi/företagsekonomi eller något annat samhällsvetenskapligt ämne, beroende på vilket område du vill arbeta inom. Du ska dessutom ha läst minst 60 högskolepoäng i ämnet statistik.

I Örebro finns vår it-avdelning med cirka 130 medarbetare. Hit söker vi dig som har en akademisk utbildning inom till exempel systemutveckling, eller kompetens inom arkitektur, kravanalys och test.
 

Utvecklingsmöjligheter
På SCB har du stora möjligheter att få pröva nya arbetsuppgifter, antingen genom att söka interna tjänster eller genom att ta dig an nya projekt/uppdrag. Vi satsar mycket på kompetensutveckling och har bland annat ett eget ledarskapsprogram för blivande chefer. Du får bygga eller jobba med it-system i framkant. Det finns också goda möjligheter att åka på internationella uppdrag.
 

www.scb.se
 

Följ oss gärna!
LinkedIn
Instagram
Facebook
Twitter 

Bransch

Offentlig sektor

Anställda

1 200

Huvudkontor

Örebro

Sociala medier

Lediga jobb från SCB - Statistiska centralbyrån

IT-Infrastrukturarkitekt/Systemansvarig till SCB

Örebro - 5 dagar kvar

Läs mer

SCB - Statistiska centralbyrån i sociala medier

Missa inga jobb från SCB - Statistiska centralbyrån

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor