netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

När du inte går vidare i rekryteringsprocessen - 4 snabba tips

De flesta har någon gång sökt sitt "drömjobb" och sedan inte gått vidare i rekryteringsprocessen. Vad kan du göra för att öka dina chanser till att lyckas och hur kan du påverka arbetsgivarens intryck och beslut?

1. Var förberedd

Ett enkelt tips är att läsa på om företaget så mycket som möjligt i förväg för att vara redo inför mötet. Anteckna i förväg och anteckna även under intervjun vad arbetsgivaren säger. Det kan vara lätt att glömma bort vad som sagts om du är nervös.

Efter ditt möte med arbetsgivaren kan det vara bra att fundera på vad du sagt och vilken känsla du kan ha utstrålat.

Vad hade du kunnat göra annorlunda?

Det är viktigt att du klarar av att vara konstruktivt självkritisk eftersom det kan hjälpa dig att inte göra samma misstag under nästa rekryteringsprocess.

2. Var professionell

Efter att inte ha gått vidare från en rekryteringsprocess är det förstås vanligt att känna sig besviken. Men det är viktigt att du tar det professionellt, tänk på att det förmodligen också är ett svårt beslut för arbetsgivaren. Tänk på att tacka rekryteraren och ha en bra attityd, det kan finnas möjlighet att samma företag kommer ut med nya tjänster eller att rekryteraren rekommenderar dig vidare. Det kan vara klokt att alltid avsluta på god ton och inte stänga någon dörr inför framtida möjligheter.

3. Se framåt

Ha i åtanke att det dagligen kommer ut nya jobbannonser och många nya möjligheter. Det är såklart lätt hänt att bli frustrerad, men det finns säkert fler jobb och möjligheter som skulle passa just dig perfekt. 

4. Ge inte upp!

Det är viktigt att du inte ger upp, fortsätt söka! Skicka in ditt CV till olika arbetsgivare och företag för att ha fler alternativ, sitt inte och vänta på svar från en tjänst som du sökt. Du kanske behöver dubbelkolla ditt CV och personliga brev? Finns det något som du kan ändra på? 

Det finns massa möjlöigheter där ute!

HÄR kan du även registrera dig för att få mejlutskick om tjänster passar dig beroende på de yrkeskategorierna som du väljer. Och som matchar dina önskemål. Med liknande funktioner på olika jobbsidor kan du låta jobben komma till dig medan du exempelvis fokuserar på att förbättra ditt CV och personliga brev.