netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

5 tips för att hitta ditt drömjobb

Vill du hitta det perfekta jobbet för just dig, men vet inte hur du ska bära dig åt?
Med rätt förberedelser och fokus kommer du snabbt ett steg närmre drömjobbet!

1. Vad är ett drömjobb för dig?

När du sätter upp ett mål behövs en bra planering för att börja jobba mot målet. Ett drömjobb handlar inte enbart om en bra lön, arbetsuppgifterna är en minst lika viktig faktor. Om du enbart strävar efter en bra lön riskerar du att glädjen över lönen försvinner på grund av att du exempelvis inte trivs eller har arbetsuppgifter som inte passar dig.

Börja fundera på vilka tidigare jobb eller studier som varit roliga och utgå från det för att lista ut vilket jobb som hade passat just dig.

2. Vägledning i din karriär

Våga fråga om råd från personer som jobbar inom ditt drömyrke. De flesta har varit i samma sits som du och det finns många som hade velat dela med sig av sina erfarenheter och inspirera dig!

3. Var förberedd

När du har skapat dig en tydligare bild om vägen till ditt drömjobb kan du börja fundera på hur pass bra du lever upp till de krav som ställs inför jobbet. Behövs det specifika kompetenser och behöver du läsa kurser för att kunna uppfylla dessa?

4. Vilka företag är intressanta?

Nu ska du börja fundera kring vart du skulle vilja jobba. Skapa en lista med företag som du kan tänka dig att jobba hos och fundera på vad det är som får dig att vilja jobba just där. Du kan därifrån ta med dig detta och hitta andra arbetsplatser som också stämmer in på det som du listat. Det är alltid bra att bredda ditt jobbsökande för att hitta många olika positioner som skulle passa dig.

5. Låt drömjobbet komma till dig

Om du fortfarande har svårt att hitta relevanta jobb efter dessa förberedelser ska du inte ge upp. Något du kan göra för att ytterligare effektivisera ditt jobbsökande är att skapa en jobbevakning på olika webbplatser och jobbsidor. På så sätt kan du se till att alltid hålla dig uppdaterad om de senast publicerade jobben som är relevanta för just dig.

Lycka till!