netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

5 tips inför din arbetsintervju

Vare sig du är erfaren eller ny på arbetsmarknaden kan det vara nervöst att gå på en arbetsintervju, vilket är helt naturligt. Men tänk på att du är en av dem som blivit utvalda för intervju, vilket tyder på att arbetsgivaren ser dig som relevant för tjänsten!

Nedan listar vi 5 tips för att du ska känna dig väl förberedd inför din arbetsintervju.

1. Var påläst

Läs igenom jobbannonsen noga, vad är det för kompetenser och erfarenheter som efterfrågas? Läs sedan på om själva företaget för att skapa dig en bild av arbetsplatsen och vad du kan bidra med.

2. Förbered dig med svar

På arbetsintervjun har du chansen att visa för rekryteraren varför de ska välja just dig, samt att du kan ta reda på mer om företaget och dina arbetsuppgifter. Förbered därför frågor och svar till rekryteraren inför intervjun så att du är väl förberedd och vet vad du ska säga.

3. Förbered dig med exempel

Förbered dig även med konkreta exempel där du beskriver olika situationer när du använt dig av de personliga egenskaper som efterfrågas. Dina exempel kan komma från tidigare arbeten, projekt eller från skolan. Dyker det upp en fråga som du inte är beredd på, tänk igenom svaret noga och ta din tid, rekryteraren kommer inte ha förväntningar på att du ska svara direkt.

4. Välj rätt kläder

Anpassa ditt val av kläder utifrån det företag du ska besöka. Klä hellre upp dig lite extra än tvärtom, ditt klädval signalerar att du tar intervjun på allvar!

5. Ge ett bra första intryck

Se till att vara där i god tid, det ger alltid ett bra första intryck. Det kan vara bra att ha lite extra tid för att samla sig och bli lugn snarare än att anlända i sista minuten och vara andfådd och stressad. Om du mot förmodan skulle vara sen till din arbetsintervju, ring och be om ursäkt.
Ha även koll på personens namn som du ska träffa, detta visar på att du är väl förberedd. Hälsa ödmjukt med ett stadigt handslag och ha ögonkontakt. Tänk på att personen du träffar på intervjun förmodligen är proffsig och har förståelse för att du är nervös. Ta den tid du behöver för att besvara frågor och se inte nervositet som något negativt, det betyder att du tar intervjun på allvar. Det gör inte heller något om det skulle ske ett misstag, det kan hända alla, börja istället om i lugn och ro och förklara det du ville få sagt.

Lycka till med din arbetsintervju!