netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

5 tips inför videointervju

Att ha videointervjuer idag är inte ovanligt när du ansöker om jobb. En del anser att det är mer bekvämt på grund av avståndet mellan rekryteraren och en själv, medans andra tycker det är obekvämt att se sig själv på en skärm.

Nedan kommer vi lista fem tips och råd inför din videointervju för att bli så förberedd som möjligt.

1. Det är som en vanlig arbetsintervju

Se videointervjun som en vanligt intervju och förbered dig därför på samma sätt som inför en vanlig arbetsintervju. Skapa dig kunskap kring företaget och fundera ut frågor du till ställa till rekryteraren.

Du bör kunna berätta om dina egenskaper, kompetenser, tidigare erfarenheter och varför du är en relevant kandidat.

2. Omgivningen och bakgrunden

Se till att omgivningen runt omkring dig ser bra ut. Sitt i ett väl upplyst rum, ha en neutral bakgrund utan objekt som kan sno uppmärksamhet.

Det är viktigt att du har en bra miljö runt omkring dig och inte blir störd, förmedla därför familj om din intervju, stäng av musik, TV och sätt mobilen på ljudlöst.

3. Testa teknisk utrustning innan

Innan din intervju, testa så kamera, mikrofon och högtalarna fungerar. Se till att internetanslutningen fungerar och prova även ha ett testsamtal. Då kan du även justera små saker, som avstånd, ljud eller kamera.

Sista steget är att logga in cirka 5-10 min innan intervjun börjar, då är du förberedd när rekryteraren ringer.

4. Klädval

Även om du är hemma, se till att bära samma kläder som om du skulle gå på en fysisk intervju. Ett tips är att kolla vad företaget kan ha för klädkod och anpassa sig utefter den.

Ta gärna reda på vilken klädkod arbetsplatsen har i förväg och klä dig utefter den. Att du klätt upp dig lite inför intervju kommer också hjälpa dig att förbereda dig mentalt.

5. Ditt kroppsspråk

Ögonkontakt är mycket viktigt, precis som en fysisk intervju. Ett tips är att kolla in i kameran och undvik att kolla på skrivbordet eller skärmen.

Ditt kroppsspråk är mycket viktigt och behövs kanske lite extra under en videointervju. Nedan tipsar vi om fem viktiga saker att tänka på.

 

Lycka till med din videointervju!