netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

8 tips när du söker nytt jobb

Har du sökt många jobb den senaste tiden men inte hittat rätt? Då kanske det saknas något i ditt tillvägagångssätt som gör att du inte lyckas. Nedan har vi listat våra 8 bästa tips för att underlätta ditt jobbsökande.

1. Vet vad du vill

Du måste veta exakt vad du vill ha ut av ett jobb innan du börjar leta efter det. Om du inte har en klar uppfattning om vad du är ute efter kommer det bli svårt att hitta rätt. Du bör ha en god förståelse för vad du vill göra, vart du vill arbeta och ungefär hur mycket pengar du vill tjäna.

2. Gör en lista

Gör en lista över sådant som du letar efter i ett arbete och på en arbetsplats. Tänk på dina färdigheter, erfarenhet, kvalifikationer, personlighetsdrag, hobbyer och intressen, vilken typ av arbete vill du söka?

3. Ägna tid åt sökningen

Att söka jobb är inte ett deltidsarbete eller en helgaktivitet. Du måste hela tiden hålla utkik.

Schemalägg ett antal timmar/dag eller några specifika dagar i veckan som du kommer att ägna åt ditt jobbsökande och sluta inte förrän du har några intervjuer på gång.

Alternativt kan du också sätta upp mål som till exempel att söka 10 - 20 jobb på en daglig basis.

4. Sök i tid

Sök jobbet i tid! Vänta inte till sista minuten med att söka. Du kan gå miste om mycket om du väntar till dagen innan de stänger ansökningar.

5. Håll ditt CV uppdaterat

Håll ditt CV aktuellt. Uppdatera din information regelbundet!

6. Gör nätverkande till en del av din vardag

Vissa tjänster tillsätts internt eller genom nätverk, utan att någonsin publiceras utåt.

Nätverkande håller på att bli ett av de mest effektiva sätten för att hitta nya arbetsmöjligheter och det bör du dra nytta av!

7. Använd sociala medier

Använd sociala plattformar för att hålla dig informerad om olika företag och deras lediga jobb. Gå in och följ företag som du är intresserad av på exempelvis LinkedIn, Facebook, Twitter och Google+.

Gå på jobbmässor, nå ut till rekryteringschefer eller använd en karriärrådgivningstjänst.

8. Följ trender

Följ branschrelaterade nyheter och utvecklingar. Ta reda på vad som händer inom ditt yrkesområde och följ de senaste trenderna.