netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

9 bra frågor att ställa på intervjun

En arbetsintervju innebär inte bara att det är du som blir utfrågad, utan det är minst lika viktigt att du är aktiv och ställer frågor. Att du ställer relevanta och intelligenta frågor visar att du är genuint intresserad och har läst på om företaget. Ta kommandot och ställ frågorna som visar att du är den rätta för jobbet.

1. “Hur ser ni mig gynna företaget?”
Du har fått komma på intervju av en anledning. Att ta reda på den anledningen hjälper dig att veta vad du ska fokusera på under intervjun och vad du ska framhäva hos dig själv.

2. “Hur är det att arbeta här?”
Detta ger intervjuaren en chans att berätta mer om företaget och du får en bättre uppfattning om hur din eventuella framtida arbetsplats ser ut och fungerar. Frågan visar även att du är seriös och faktiskt vill arbeta där en längre tid, eftersom du tycker att trivsel är viktigt. Om intervjuaren däremot undviker att svara på frågan kan det vara läge att tänka om.

3. “Vad innebär tjänsten för ansvarsområden?”
Ta reda på vad tjänsten faktiskt innebär och om det stämmer överens med det som stod i jobbannonsen. Genom att ställa denna fråga försäkrar du dig om att du inte blir understimulerad och vilka arbetsuppgifter jobbet innefattar.

4. “Vad skulle vara det första jag börjar med?”
Genom den här frågan får du reda på hur företaget ser på inslussning och vilka projekt du kan förvänta dig att jobba med. Du kan också få en chans att berätta vad du helst jobbar med.

5. “Vilka är företagets största utmaningar?”
Frågan visar att du verkligen är intresserad av företaget och av att hjälpa företaget framåt. Det ger dig även en uppfattning om eventuella svårigheter du kommer att möta.

6. “Hur ser ni på fortbildning och kurser?”
Den här frågan visar på att du inte nöjer dig med de färdigheter du har i dagsläget, utan att du vill utvecklas och växa tillsammans med företaget.

7. “Hur ser det ut med löneförhöjningar och befordringar?”
Den här frågan bör kanske inte ställas på en förstaintervju, utan längre fram i rekryteringsprocessen. Frågan innebär inte att du bara är intresserad av pengarna, utan snarare att du ser en långsiktig framtid hos företaget och att du alltid strävar efter förbättring och utveckling.

8. “När bestämmer ni vem som får jobbet?”
Om du får ett mer exakt datum är det lättare att höra av sig och se hur det går. Det visar även att du har fått en bra uppfattning av företaget under intervjun och att du vill jobba där.

9. “Kan jag höra av mig om jag har fler frågor?”
Svaret borde vara självklart, men genom att ställa frågan blir det lättare att hålla kontakten.