netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen tillhör arbetsmarknadsdepartementet och är en statlig svensk myndighet. I arbetsförmedlingens uppdrag ingår att bidra till ökad sysselsättning samt föra samman arbetsgivare och arbetssökande.

För att minska arbetslösheten i Sverige görs flera olika satsningar, bland annat nystartsjobb, praktikplatser, utbildningar med mera.

Arbetsförmedlingen har under åren fått mycket kritik för sin ineffektivitet och det pågår diskussioner om avvecklande av flera lokala kontor. Som det ser ut nu är 126 kontor aktuella för avveckling. Det innebär att kvarvarande 98 kontor kommer att utgöra stommen i kontorsnätet. Merparten av kontoren kommer att ha fast bemanning och en del kommer att ha ambulerande personal.

Som ett led i denna omstruktureringsprocess genomgick arbetsförmedlingen under 2019 en stor omställningsprocess där man minskade antalet medarbetare med ca: 3500 stycken.

Hos arbetsförmedlingen kan man som arbetssökande få stöd och råd i sitt jobbsökande.

Här kommer en uppdaterad lista från april 2021 för vad man som arbetssökande kan få hjälp med:

  • Hitta platsannonser
  • Arbetslös? Inskrivning, planeringssamtal och A-kassa
  • Information om olika yrken och arbetsmarknadsstatistik
  • Extra stöd
  • Hur man söker jobb
  • Olika utbildningar

För mer information gå in på www.ams.se eller www.arbetsformedlingen.se  

Alternativ till Arbetsförmedlingen?

Under många år har det pågått diskussioner om privatisering av arbetsförmedlingen. Man brukar jämföra med Australien som har en helt annan struktur än Sverige.

Redan idag finns fler olika alternativ att hitta platsannonser och söka jobb. Ett bra alternativ är Netjobs.com och Karriärguiden.se som idag driver Sveriges största nätverk av specialiserade jobbsajter. Här kan man hitta lediga jobb i hela Sverige och avgränsa sökningarna på både yrkeskategorier och län.

Här hittar man jobb från både statliga och privata arbetsgivare och det erbjuds gratis rådgivning kring jobbsökande i mån av tid. Behöver du stöd så tveka inte på att kontakta oss.

Håll utkik på Karriärbloggen för fler nyheter kring jobbsökande.