netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Att orka: jobb, fritid och hälsa

Hur gör man för att orka med både jobb och fritid? Man går och lägger sig! Det kallas för att ta en Power Nap. För att orka med jobbet måste man ha en fritidsaktivitet att koppla av med,  vilket man måste orka sätta igång med med när man väl kommer hem från jobbet - inte alltid det lättaste.

En Power Nap innebär att man sover en liten stund - cirka 20 minuter - på eftermiddagen (eller mitt på dagen) för att ladda batterierna och få energi för resterande tiden av dygnet.

Istället för att komma hem, börja plocka undan skräp och plocka fram ingredienser till middagen mår man helt enkelt bättre och orkar med hela kvällen bättre om man bara avsätter 15-30 minuter (aldrig mer) till att ta en liten lur. Lägg dig på soffan, i en fåtölj, eller på sängen och se till att bara slockna, genom att stänga ögonen och koppla av.Var dock noga med att inte sova FÖR länge. Gör det lätt för dig och sätt på alarmet i mobiltelefonen!

Power naps gör dig mer kreativ, minskar humörsvängningar och gör också att du orkar motionera i större utsträckning. Det är dessutom bra för ditt hjärta!