netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Balansera studier med jobb

Att jobba samtidigt som du studerar har en del fördelar. Du får lite extra pengar, en bra merit i ditt CV samt att du kan få kontakter inför framtida jobb.
För vissa kan det vara jobbigt att få ihop studier med jobb, därför listar vi nedan några tips till dig som tänker jobba samtidigt som du studerar.

Se till att du har tid

Skaffa dig inte ett extra jobb om du inte vet att du kommer ha tid för det. Du kan exempelvis känna efter själv, fråga en klasskompis eller en äldre student som studerar ditt program och hur dem ser på saken.

Fler personer idag väljer att ha ett extra jobb under tiden dem studerar, så du kommer aldrig att vara ensam, våga därför ställa frågor!

Många jobbmöjligheter

Som student finns det många jobb tillgängliga för dig. Alla arbetsgivare har olika önskade timmar du ska jobba, men oftast är dem flexibla med det. Eftersom arbetsgivaren vet om att dina studier är din första prioritering.

Ha en bra kommunikation och dialog redan i början av rekryteringsprocessen och på arbetsplatsen. Både du och din arbetsgivare kommer att vara nöjda om ni har en bra kommunikation kring detta.

Planering

Skaffa en kalender för att du ska kunna ha en bra planering och struktur inför varje vecka med jobb och studier. Detta för att du själv ska kunna få en överblick att kunna utnyttja din effektivitet och hålla koll på viktiga datum och deadlines.

När du gjort upp ett schema kanske du till och med hittar nya tider och ställen du kan studera på, exempelvis på bussen på väg till jobbet eller på din lunchrast.

Fokusera på en sak i taget, när du är på jobbet ska du verkligen fokusera på ditt arbete, detta kommer leda till att arbetsbelastningen känns mer hanterbar. Sedan när du är i skolan ska du enbart koncentrera dig på dina studier och se till att vara ledig när du är ledig.

Du ska alltid vara stolt över dig själv och dina prestationer, känn inte att du behöver ta på dig mer jobb än du kan. Känn dig istället stolt över att du kan balansera ett jobb med studier.