netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

CV-skrivning: berätta din arbetslivshistoria

Senaste rapporten om hur arbetssökande bör skriva sina Cv:n har Dagens Nyheter publicerat i veckan. Rapporten handlar mycket om konsten att hålla sig kort – och att visa hur mycket du vet om företaget du söker dig till.

Tanken är att du ska visa varför du vill jobba där, genom att visa vad du känner till om företaget. Samtidigt ska titta ordentligt på den tjänst du sökt, och noga och försiktigt lyfta fram dina egna erfarenheter och hur de stämmer överens med vad som efterfrågas i annonsen.

Det handlar mycket om att visa vad man lärt sig på de tidigare arbetsplatser man varit på. Det kan betyda betydligt mer för en potentiell arbetsgivare än vilken sorts titel du haft. Utmaningen ligger i att samtidigt som man skriver berättande också ska hålla sig kort och bara lyfta fram det mest relevanta.

För att ge ditt cv intrycket av att vara genomarbetad och fräsch är det också viktigt att titta till grundläggande saker när man skriver – som att stavningen är rätt. Det är också viktigt att vara personlig. Även fast det är din arbetslivshistoria som reflekteras bör du också i brevet få in ett par meningar om hur du själv är som person.