netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Fördelar med deltidspersonal

Har ert företag för hög arbetsbelastning eller behöver förstärkning inför semestertider?
Nedan listar vi varför deltidspersonal är ett bra och effektivt sätt att minimera för hög belastning och andra oförutsedda behov.


Ett sätt att hantera arbetsbelastning
Personalbehov och arbetstoppar kommer sällan oplanerat och kan vara svåra att hantera när de väl uppstått. Brist på personal kan komma att påverka produktionstakt, arbetsmiljön och ert resultat. Deltidspersonal kan därför komma till hjälp för att minimera dessa risker, inte enbart under semestrar, utan hela året om.

Planera därför hektiska perioder och semestrar med dina kollegor så de finns resurser under dessa tider på plats. Var därför proaktiv och inte reaktiv, ta hänsyn till dina medarbetares arbetsbelastning och planera ordentligt.

Värdet av ledighet
Att jobba hemifrån är idag mer vanligt och tenderar att gränsen mellan jobb och privatliv suddas ut, vilket kan resultera i att personer jobbar mer. Detta kan leda till utbrändhet och det är viktigt att du som arbetsgivare har ett ansvar att se till att all personal mår bra.

Finns det deltidspersonal kan personer få ledighet när er verksamhet har hög belastning. Detta gör att alla anställda kan känna sig trygga med att arbetet blir gjort under semestertider och ni kan få avlastning.

En investering för framtiden
Att ha deltidspersonal avlastar inte bara medarbetarna, de kan även gynna er i framtiden. Oftast är deltidspersonal studenter och efter examen övergår de till heltid. Detta betyder att ni redan känner personen och dennes kunskaper, samt att personen känner sig trygg med er verksamhet och kan på så sätt ta sig an fler uppgifter.

Genom att anställa deltidspersonal slipper ni långa rekryteringsprocesser och ni stärker ert varumärke genom att investera i framtida talanger.