netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Gör karriär inom kundservice och försäljning

Jobba inom försäljning och kundservice innebär att du kommer att träffa och prata med många människor. Detta har en stor och viktig roll för företagets framgång.
Att jobba inom dessa områden är utmanande men också mycket givande som kommer att gynna dig i framtiden.

Kundservice och försäljning är kopplade till det så kallade CX (Customer Experience). Dagens kommunikation sker idag digitalt och de anställda har en stor inverkan på vad deras kunder har för bild utav företaget. Arbetar du inom något av dessa områden kommer du vara ansiktet utåt för företaget och även lära dig en del om kunderna. Denna information kan senare användas inom områdena affärsutveckling, marknadsföring eller andra områden i företaget.

Förmågan att sälja

Att ha erfarenhet utav sälj är idag en attraktiv kompetens på marknaden. Kunskaperna du får som säljare kan komma att hjälpa dig under anställningsintervjun men också i många andra situationer under arbetslivet eller vardagen.

Om du jobbar inom säljbranschen är du driven i samtal och fysiska möten när du ska sälja in dig själv och eventuella idéer. Det är en stor kompetens att kunna tala för sin sak och komma fram med åsikter eller en idé på ett övertygande och begripande sätt.

Kundservicebranschen handlar mycket om att kunna lösa problem och komma fram till en lösning så kunden blir nöjd och förblir lojal mot företaget.

Göra affärer

Som säljare ska du försöka behålla befintliga kunder men även hitta nya för att få företaget att överleva och nå framgång.

Jobb inom försäljning eller kundservice kommer att ge dig en grundläggande förståelse för entreprenörskap och affärsprocesser. Du kommer att ha kontakt regelbundet med bland annat olika kunder, leverantörer, IT-avdelningar och inköpsavdelningar. Detta kommer att ge dig kunskap kring hur företag fungerar och hur allt hänger ihop.

Om du jobbar inom dessa områden lär du dig en del psykologi, ledarskap och att slipa på dina kommunikationsfärdigheter. Du lär dig även att förstå och hantera människor, samt att anpassa din kommunikation för att kunna sälja en produkt beroende på dennes behov eller krav.

Personer som arbetar inom försäljning eller kundservice blir ofta snabbtänkta problemlösare som är duktiga på konflikthantering.