netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Hitta rätt på nya jobbet

Att börja på en ny arbetsplats är något som många blir nervösa inför. Man kanske är rädd att hamna utanför gemenskapen, att inte framstå på rätt sätt eller att rekryteraren ska känna att han eller hon valde fel kandidat. Här får du de bästa tipsen för att göra ett gott första intryck och visa att arbetsgivaren gjorde rätt val.

1. Börja med att slappna av
Att gå runt och vara orolig är inget som kommer att gynna dig. Uppenbarligen har de sett någonting i dig och anser att du är kvalificerad nog för jobbet, eftersom just du fick det. Tro inte att din nya arbetsgivare förväntar sig att du ska kunna allt första dagen.

2. Förbered dig väl
Inför anställningsintervjun gjorde du säkert en del research om företaget, men se till att fräscha upp minnet innan din första dag. Nu är det dags att visa vad du går för på riktigt och du vill gärna kunna ställa intelligenta frågor om företaget till dina nya kollegor.

3. Var flexibel och tillmötesgående
Att vara jättenoga med vad som ingår i dina arbetsuppgifter och inte är inte särskilt lyckat. Var istället tillmötesgående, erbjud din hjälp och visa att du är bekväm med att göra saker som är obekanta. Det är perfekt tillfälle att visa på din problemlösningsförmåga, spontanitet och initiativrikedom.

4. Snacka inte skit
Tala under inga omständigheter illa om din förra arbetsgivare, hur dålig han eller hon än var. Undvik även att börja gruppera dig med någon ny kollega. Var öppensinnad och vänlig mot alla. Det kommer att gynna dig i längden.

5. Spendera tid med kollegorna
Om du bara håller dig för dig själv kommer du aldrig att bli en i gänget. Bjud med dig själv på lunchen om ingen annan gör det. Med tiden kommer du att vara lika självklar i gemenskapen som alla andra.