netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Hur du blir mer produktiv

Idag kan det finnas många faktorer som gör att vi kan ha svårt att fokusera. Det kan exempelvis vara mobiltelefonen, sociala medier, en bra film eller serie. Detta kan påverka hur effektiva vi är och kan vara ett störningsmoment när vi behöver fokuset som mest.

Nedan listar vi därför tips på hur du kan bli mer effektiv och ha ett bra fokus på rätt saker.

Planera in en tid och plats

Att bestämma tid och plats när du ska exempelvis plugga eller söka jobb, får du känna efter själv vad som passar dig. Det allra viktigaste är att du bestämmer när och var du ska utföra dina uppgifter. Detta bör du helst göra några dagar innan, så du har en bättre översikt över dina deadlines och inplanderade saker. Dessutom ökar sannolikheten att du gör det du planerat om du skriver ned det.

Deadlines

Att prokrastinera saker är vanligt för många, vissa presterar bättre under press och får en bättre produktivitet, medans andra är motsatsen till detta.

Om du är en person som kan jobba bättre under press är ett tips att dela upp stora uppgifter till mindre deluppgifter. Syftet med det är att undvika den negativa stressen som är kopplad till din deadline samt att slippa överarbete.

Var i din egen bubbla

Att bli distraherad av saker i din omgivning är det största problemet som kommer påverka din produktivitet.

Stäng av notiser på datorn och lägg ifrån dig mobilen om den inte är nödvändig. Ska du lyssna på musik kan du sätta mobilen på ”stör ej”.

Ta pauser

Om du sitter länge och fokuserar kan du efter ett tag känna att din koncentration försämras.Ta en kort paus och gör något annat, exempelvis kan du göra lite mellanmål.

Sätt upp en tidsram för dina uppgifter du ska utföra. Sätt en timer på 15 minuter intensivt arbete, där belöningen efteråt är en kort paus. Skulle du ha ett riktigt bra fokus kan du lägga på ytterligare minuterar och jobba till nästa rast istället.

Att sätta upp en struktur när du ska arbeta kan förbättra ditt fokus och få arbetet att kännas enklare.