netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Hur du går tillväga om du sökt flera jobb

Att söka fler jobb samtidigt är en bra förutsättning eftersom dagens marknad har en stor konkurrens. Att du söker fler jobb visar att du är aktiv och intresserad utav att skaffa ett jobb. Om du dessutom får ett nej från ett jobb behöver du inte börja om från noll med ditt sökande.

Om du får två jobberbjudanden samtidigt kan det kännas krångligt hur du ska gå tillväga.
Nedan listar vi därför några tips på hur du ska hantera det.

Håll koll på jobben du sökt

När du får ditt första samtal kan det hända att du ska motivera varför du sökt tjänsten. Det är därför viktigt att du har bra koll på tjänsterna du sökt, så du kan förmedla en bra motivering. Om du inte har koll på tjänsten och varför du valt att ansöka, kan du uppfattas som en oseriös kandidat.

Ett tips är att skriva ned de tjänster du sökt på papper eller i telefonen och lägga in länkar till annonsen, hitta ett sätt som känns bra för dig som ger dig struktur.

Våga söka olika jobb

Om du är i början av din karriär är det inte fel att söka flera olika jobb inom olika områden.

Våga utforska vilka möjligheter olika branscher har, för att du ska hitta ett jobb som passar dig och väcker ett intresse. Dessutom kanske du hittar en bransch som du aldrig tänkt på innan och som låter intressant.

Söker du många jobb inom helt olika arbetsområden kan du behöva motivera varför du söker så många olika jobb. Detta kan du exempelvis motivera i ditt personliga brev.

Berätta att du är aktiv i andra processer

De flesta söker fler jobb under samma period. Frågan om du är aktiv i en annan rekryteringsprocess kan komma på tal. Känn ingen stress över denna fråga, rekryteraren vill enbart veta hur processen ser ut.

Får du en återkoppling från ett annat jobb du sökt måste rekryteraren inkludera det i beräkningen. Var ärlig och berätta för rekryteraren att du är aktuell i andra processer för att undvika exempelvis missförstånd.

Du får flera jobberbjudanden

Får du flera jobberbjudanden samtidigt bör du vara ärlig om det till rekryteraren. Det kan vara svårt att ta ett beslut innan du fått erbjudande från ett annat jobb du sökt. Kan det vara så att du kan få mer information om tjänsten eller till och med skynda på själva rekryteringsprocessen?

För arbetsgivaren tyder detta på att du är attraktiv på arbetsmarknaden, men för dig kan det handla om att ta rätt beslut om vilket jobb du helst vill ha.

 

Lycka till!