netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Medarbetarsamtal

En bra kommunikation hjälper dig som chef och arbetsgivare att få en bättre sammanhållning på arbetsplatsen, samt för att dina medarbetare ska trivas och må bra. Detta kan även få företaget att växa, eftersom glada medarbetare leder till en bättre arbetsplats och arbetsmiljö!

Varför medarbetarsamtal är viktigt

Det är viktigt att du som chef och arbetsgivare kan motivera dina medarbetare på både kort och lång sikt. Anledningen till att detta är så viktigt är för att dina medarbetare ska vara införstådda med vilka mål företaget har och vad det finns för tanke och motivation bakom det ni gör varje dag.

Vad kan medarbetaren göra bättre för att alla ska få ett bättre resultat?

Under ett medarbetarsamtal kan du även få chansen att fånga upp sådant som dina anställda inte annars vågar säga, som exempelvis eventuella problem.

Det är viktigt att du som arbetsgivare peppar, engagerar och lockar fram det bästa ur dina anställda under samtalen. Detta kan du även göra genom att sätta upp tydliga mål som sedan följs upp.

Justera målen utifrån aktuella förutsättningar. Var lyhörd, dina medarbetare har ofta själva värdefulla idéer och tips. Det är också viktigt att du alltid återkopplar och hittar nya lösningar tillsammans med medarbetarna.

När är det dags för medarbetarsamtal?

Tanken med dessa samtal är inte att det ska vara en gång per år, försök att bygga upp en trygghet och ge dem möjlighet till prata med dig dagligen, oavsett om det som upprör dem är stort eller litet. Tyvärr är det vanligt att medarbetare inte kommunicerar särskilt mycket med cheferna eftersom det inte alltid finns tillit eller tid.

Ett tips är att försöka få till ett medarbetarsamtal minst en gång i månaden, vilket bidrar till en bättre sammanhållning och gemenskap på arbetsplatsen.

Vilka ämnen bör tas upp i ett medarbetarsamtal?

Fokusera på dina medarbetares prestation och vad de kan göra bättre.

Det är viktigt att du är lyhörd och att du ser till att din medarbetare mår bra och trivs på sin arbetsplats. Om vissa inte verkar trivas, fundera på olika lösningar och alternativ för en förändring.

Anteckna och kom ihåg att ge feedback så att dina medarbetare ser att du minns och känner en större tillit inför att kunna vända sig till dig under alla omständigheter. Ta även emot feedback, lyssna på deras tankar och fundera på hur ni kan hitta en lösning till eventuella problem.