netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Nätverkstips: Så lyckas du i ditt nätverkande

Att nätverka kan ge dig väldigt mycket. Allt från nya värdefulla kontakter, nya upplevelser eller ett nytt jobb. Här kommer de bästa tipsen för hur du lyckas i ditt nätverkande.

1. En bra början är att tacka ”ja” till inbjudningar och förfrågningar av alla dess slag. Du vet aldrig vart de leder. Ta alla chanser du får och befinn dig på platser där du har möjlighet att träffa nya och intressanta människor.

2. Genom att sammanföra kontakter i ditt nuvarande nätverk med varandra kommer du att möta nya människor. Var noga med att alltid göra någon en tjänst innan du själv ber om en. Det kommer att göra dig till en uppskattad person som andra ser som en tillgång i sitt nätverk.

3. Var aktiv i ditt befintliga nätverk och ha god kontakt med personerna i ditt kontaktnät. Avsett minst en timme i veckan åt att nätverka och planera in det i din kalender så att det verkligen genomförs.

4. Se till att alltid göra ditt yttersta på ditt nuvarande jobb. Det sprider sig mer än du anar och ett gott rykte är ovärderligt inom nätverkande.

5. Satsa på att nätverka med personer du gillar och kommer överens med, inte dem du bara tror att du kan ha nytta av. I längden är det bra relationer som leder någonstans. Håll ditt nätverk till en storlek som du klarar av att hantera. I nätverkande gäller verkligen kvalitet för kvantitet.

6. Var alltid dig själv när du nätverkar, lyssna noga och ställ frågor som visar att du verkligen har lyssnat och är genuint intresserad av den andra personen. Återkoppla även snabbt till dina nya kontakter och var noga med att återkomma om du lovat det.

7. Ett bra knep för att hålla koll på ditt nätverk är att exempelvis upprätta ett excel-dokument med dina kontakter, vad de söker efter och vad ni talade om sist. Du kommer säkerligen att uppfattas extra bra och imponerande om du minns en liten detalj ni diskuterade vid ett tidigare möte. Det får den andra personen att känna sig speciell och utvald. Ta även reda på mer personliga saker om dina kontakter, till exempel när de fyller år, så att du kan skicka en gratulationshälsning.