netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Tips för att skapa den bästa introduktionen för nyanställda

En bra introduktion kommer att öka chansen för att den nyanställde kommer att trivas och skapar bättre förutsättningar att komma in i det nya arbetet.
Nedan listar vi 5 tips för att få en bra första introduktion till den nyanställda.

Kontakt innan uppstart
Introduktionen börjar redan innan den nyanställdes första arbetsdag. Se till att personen känner sig ordentligt välkommen och skicka gärna ett välkomstmaterial innan, med kort
information så personen känner sig förberedd. Denna information kan vara klädsel, arbetstider, hur introduktionen kommer gå till eller fakta om företaget.

Var förberedd
Ha klart allt praktiskt inför den nyanställdes första dag, som exempelvis dator, passerkort och användarkonton. Se till att ställa i ordning en arbetsplats, om sådan ska finnas och kolla att all teknisk utrustning fungerar.
Lägg gärna fram ett anteckningsblock, pennor och annat som personen kan komma att behöva till sitt jobb.

Skapa en plan
Planera i förväg hur introduktionen ska gå till, gör upp ett schema med uppdrag och uppgifter att öva på till den nya.
Med en bra planerad introduktion ger du den nyanställde ett bra sätt att komma in i sina nya arbetsuppgifter och känna sig bekväm.

Förbered kollegor
Att förbereda och involvera kollegor är en bra idé, eftersom dem kan förbereda eventuella presentationer och samtal som är informativa och viktiga till den nyanställde.

Fokusera på en bra första introducering
Lägg tid på den första introduceringen, det vanligaste är att man visas runt i lokalen och hälsar på kollegor och att man sedan sätts i arbete.

Istället för att bara introducera den nya med namn kan du ge lite information om exempelvis personens bakgrund. Berätta vad personen gjort tidigare, vad han eller hon ska göra och varför den nyanställde behövs.
Detta kommer göra att den nya kollegan känner sig involverad och värdefull redan första dagen.
Ett tips är att samla ihop kollegor och ta en lunch eller fika som välkomnande, samt att lägga upp en välkomsthälsning på intranätet.

Lycka till!