netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Tips för att stärka gemenskapen på arbetsplatsen

För att alla ska trivas på jobbet krävs det att ni har en bra gemenskap. Detta betyder inte att ni måste ha fler kick-offs, resor eller personalfester.
Nedan listar vi tre tips på hur ni kan stärka gemenskapen långsiktigt. 

Aktiviteter
Se till att göra aktiviteter, både på och utanför arbetstid. Detta gör att ni inte enbart umgås på er arbetsplats och istället vistas i andra miljöer som gör att alla kollegorna får chansen att se nya sidor hos varandra.

Det är dock viktigt att ha aktiviteter på arbetsplatsen också, som exempelvis en fika eller frukost en gång i veckan tillsammans. Det ger inte bara förutsättningen att skapa en bättre gemenskap, det ger även mer arbetsglädje och positiv energi bland kollegorna.

Uppmuntra rörelse på arbetstid genom att exempelvis skapa en promenadgrupp eller löpgrupp på lunchrasten för dem som vill. Eller varför inte sätta ihop ett quiz på lunchen där kollegorna som vill får delta. I ett avslappnande sammanhang får kollegor en chans att lära känna varandra bättre, det bidrar i sin tur till en god samarbetsförmåga och trivsel på jobbet. 

Se till att ni har en bra och naturlig mötesplats där alla kollegor från olika avdelningar kan samlas och umgås.

Raster
Att ha kortare pauser under dagen kan göra stor nytta för gemenskapen och är även viktig för produktiviteten och fokus. Rasterna behövs för både hjärnan, kroppen och det underlättar för gemenskapen eftersom det finns utrymme för kollegor att umgås.

Rasterna är ett mycket bra tillfälle att lära känna varandra bättre och kommer i sin tur att förbättra medarbetarnas kommunikation mellan varandra i arbetet.

Ge beröm och peppa varandra
Att visa varandra uppskattning och uppmuntran vardagligen bör ni ha som vana. Var själv ett gott exempel mot kollegor och ge beröm, be om råd och ge feedback.
Detta kommer få dina kollegor att känna sig uppskattade, mer sedda och känna ett stöd från dem runt omkring.