netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Vanliga frågor som kan förekomma under din arbetsintervju

Om du blir kallad till en arbetsintervju är det bra att vara förberedd på vilka frågor som du kan få.
Intervjufrågorna skiljer sig självklart mellan företagen, du kommer med en stor sannolikhet att få berätta om dina egenskaper, kompetenser och varför de ska välja just dig.
Nedan listar vi några vanliga intervjufrågor så du kan förbereda dig på bästa sätt.

Kan du berätta om dig själv?

Rekryteraren vill med denna fråga ge dig en bra och bekväm start. Berätta om det som är relevant för tjänsten du söker. Berätta kortfattat om hur du är som person, gymnasieval och övriga utbildningar som är relevanta.

Varför söker du tjänsten?

Rekryteraren kan fråga dig varför du valde att söka tjänsten. Reflektera och fundera vad de efterfrågade i sin kravprofil, motivera varför dina kompetenser och erfarenheter passar för tjänsten.

Är det så att tjänsten låter intressant, arbetsuppgifterna passar och lockar dig eller vill du kanske testa något nytt? Fundera kring vad det var som fångade ditt intresse och förmedla detta tydligt.

Varför passar du för tjänsten?

Detta är en av de viktigaste frågorna du kommer att ställas under intervjun som kräver ett genomtänkt och konkret svar. Du behöver kunna motivera varför just du passar för tjänsten och varför dem ska välja dig.

Du bör lyfta fram dina personliga egenskaper, tidigare erfarenheter och kompetenser. Du ska på ett tydligt sätt framhäva detta och berätta vad företaget vinner på att anställa dig.

Berätta om dina styrkor

Syftet med frågan är att du får berätta vad du anser dig själv vara bra på och rekryteraren kommer att lägga en stor vikt i dina svar.

Fokusera på att lyfta de egenskaper som är relevanta för tjänsten, du kan såklart också berätta om bra egenskaper utöver dem som är passande för tjänsten.

Du kan exempelvis lyfta feedback du fått från arbetskollegor eller ge konkreta exempel på situationer där dina styrkor trätt fram.

Berätta om dina svagheter

Här vill rekryteraren få fram dina brister för att se hur dessa hade påverkat förutsättningarna att lyckas i tjänsten. Det är viktigt att du är ärlig, alla personer kan utvecklas och jobba på dessa.

Berätta om din samarbetsförmåga

Alla har erfarenhet av samarbete från exempelvis skolan, eller tidigare arbeten. Ge exempel på situationer där din samarbetsförmåga har framhävts. Berätta vilken roll du brukar ta i en grupp och på vilket sätt du hjälper gruppen framåt.

Du kan även passa på att berätta om du trivs i att jobba enskilt eller i grupp och resonera kring varför du känner så.

Hur hanterar du stress?

När rekryteraren ställer dig den här frågan är det viktigt att du är konkret. Berätta om en situation där du varit stressad och förklara vad det var som hände och hur du hanterade det.

Var tydlig med att berätta hur du känner dig när du är stressad och hur du upplever det hela.

Lycka till!