netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Varför ska vi anställa dig?

En fråga som nästan alltid kommer under anställningsintervjun är “varför ska vi anställa dig?”. Detta är din chans att sälja in dig själv och berätta varför just du passar för tjänsten. På så sätt kan rekryteraren bli mer övertygad och säkerställa att inget saknas.

Att förbereda dig inför den här frågan är mycket bra, då sannolikheten är stor att frågan kommer. Om det skulle vara så att frågan inte kommer är det ett bra tillfälle för dig att ta upp
den.

Nedan listar vi några tips på att ta sig an frågan.

Vad motiverar dig

Vad får dig att bli motiverad, engagerad och entusiastisk på jobbet? Alla arbetsgivare vill ha medarbetare som är motiverade, eftersom det ofta resulterar i att man stannar längre och trivs.
Var tydlig och berätta för rekryteraren vad du tror kommer att göra dig motiverad på arbetsplatsen.

Varför dem ska välja just dig

Koppla dina styrkor, erfarenheter och du som person till arbetsplatsen. Varför skulle just du passa för jobbet? Ge konkreta och detaljerade exempel som är perfekta för tjänsten du söker, som är så pass unika att rekryteraren blir övertygad.

Fundera på vad du gör som kan bidra till företagets utveckling och kultur. Här behöver du därför vara påläst om företaget för att kunna ge mer konkreta exempel och svar.

Om du är påläst om företaget visar det att du är engagerad för tjänsten söker.

Vad missar dem?

Berätta något som de inte får om de inte anställer just dig, detta bör vara relaterat till tjänsten. Har du en specialutbildning så ska du nämna den. Du kan nämna andra utbildningar eller
färdigheter som inte är relevanta för tjänsten du söker, men som kan komma till stor nytta i framtiden.

Problemlösare

Berätta varför just du skulle kunna lösa eventuella problem på arbetsplatsen. Du ska inte ta upp problem som varit, fokusera istället på hur du i framtiden kan bidra till lösningar.
På så sätt kan du skapa en bild av hur du är en problemlösare på företaget till rekryteraren.

Ärlighet

Du ska alltid vara ärlig med dina svar, håll dig borta från att ljuga eller överdriva. Du ska berätta om dina styrkor och kunskaper men måla inte upp en bild av dig själv som inte är
sann.

Berätta inte om något du egentligen inte kan och säg inte att du är väldigt bra på något som du bara är medelmåttig på.

Lycka till!