netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Varför sommarpersonal kommer att gynna er

Den enda anledningen till att många företag anställer sommarpersonal är för att ersätta ordinarie personal när det är semestertider. Det finns däremot fler bra anledningar till att anställa personal under sommaren som kommer att gynna företaget.
Nedan listar vi några anledningar till att ha sommarpersonal och vilka fördelarna är.

Semester för alla
Att anställa personal under sommaren gör att du och övriga anställda kan känna en trygghet i att arbetet som finns blir gjort. Det positiva är att alla kollegor får avlastning samtidigt som verksamheten rullar på. På så sätt kan alla koppla av och ta en välförtjänt semester, istället för att oroa er.

Reducera risker
Sommarpersonal kan minska risken genom för mycket överbelastning på jobbet. Planera därför semestrat och stressigare perioder med kollegorna, så ni säkerställer att det kommer finnas personal under dessa tider.

Ha en bra kommunikation och förståelse för dina kollegors arbetsbelastning och ha en tydlig plan inför de hektiska perioderna.

Framtida personal
Personalen du anställer under sommaren kan komma att rekryteras till framtiden och bli heltidsanställda efter eventuell examen. Fördelen med detta är att du som arbetsgivare känner personen och kan vara säker på dennes förmågor.

Detta kan även undvika långa rekryteringsprocesser samt att er verksamhets vilja att investera i framtida talanger framhävs.

 

Sommarpersonal och vikariat behöver inte vara oerfarna och lågutbildade. Dessa personer är redo att börja jobba hos er på riktigt, de kommer kunna bidra med nya kompetenser, kunna se saker från en annan synhetsvinkel och komma med nya tankar.