netjobs.com

Lediga jobb Journalistik

Journalist är ett spännande yrke

Är du nyfiken och snabbtänkt? Som journalist får du vara med där det händer och sprida viktiga nyheter. Att jobba med journalistik låter dig använda både din kreativa ådra och din logiska slutledningsförmåga.

Journalist är ett varierande jobb

Journalister spenderar mycket tid med att göra research inför nyheterna de ska presentera. Vare sig de jobbar för TV, tidning eller radio gäller det att snabbt kunna sätta sig in i nya ämnen. Det är ett jobb som ofta innebär tidspress, men även att ingen dag är den andra lik. Vad man kan vänta sig i lön för en journalist är svårt att svara på. Medellönen för en journalist på DN är ca 47 000 kr, medan den för kollegorna på Jönköpings-Posten ligger på ca 26 000.

Läs merVisa mindre ...

Hittade inga jobb som passar din sökning.

Utbildning till journalist

Journalisthögskolan, eller journalistprogrammet, finns på flera skolor i Sverige. De äldsta ligger i Stockholm och Göteborg, men det går utmärkt att läsa journalistisk även på mindre orter som Umeå, Lund och Piteå. Där får du öva dig i journalistisk produktion, gå på studiebesök, ha praktik och lära dig om din nya roll i samhället. Då journalist inte är en skyddad titel kan man i teorin vara yrkesutövande utan att ha gått någon relevant utbildning. Men få erbjuds ett arbete som journalist utan att ha gått någon form av journalistutbildning.

Göteborg lockar journalister

Sveriges huvudstad är ofta den första stad folk tänker på när man pratar om journalistik. Många börjar sin utbildning till yrket med drömmar om att jobba som journalist på Aftonbladet eller Expressen. Med kungafamiljen och slottet så nära är det en inspirerande miljö att arbeta i. Det är även populärt att jobba som journalist i Göteborg. Med stora tidningar som GP och ett av SVT:s kontor precis vid Göta Älv kan man förstå vad som lockar journalister hit. Med två av landets äldsta journalistutbildningar är det ingen slump att det är Sveriges två största städer som är mest attraktiva för yrket.

Journalistjobb på NetJobs.com

NetJobs.com etablerades 2004 och har sedan dess gjort jobbsökandet mer bekvämt. Hos oss får du matchmail direkt med intressanta jobb. Då vi ständigt uppdaterar hemsidan behöver du inte oroa dig för att gå miste om drömjobbet. Med matchmail får du snabbt veta när det finns ett ledigt jobb inom journalistik.

Läs mer
Arbetsgivare i fokus

Vellinge kommun

0 lediga tjänster

Unik Resurs i Sverige AB

0 lediga tjänster

Karolinska Universitetssjukhuset

110 lediga tjänster

Vattenfall AB

37 lediga tjänster

Sollefteå Kommun

11 lediga tjänster

Arbetsgivare i fokus

PONTAC MARKETING AB

Vill du prova på att vara din egen chef och kunna arbeta flexibelt hemifrån eller vart du vill med arbetstider och inkomster som du själv bestämmer?

PONTAC MARKETING AB har just nu 1 lediga jobb

Vattenfall AB

Hos oss på Vattenfall får du möjlighet att ta stegen som driver dig och utvecklingen framåt. En av våra främsta utmaningar är att hitta nya, effektiva och förnybara energikällor för en hållbar framtid. För att lyckas behöver vi bli fler medarbetare som vill göra skillnad.

Vattenfall AB

Vattenfall AB har just nu 37 lediga jobb

Karolinska Universitetssjukhuset

Att jobba på Karolinska Universitetssjukhuset innebär att jobba i framkant! Hos oss finns stora utvecklingsmöjligheter och vi sätter alltid patienten först. På den här sidan kan du läsa om aktuella händelser, vilka förmåner du som medarbetare erbjuds samt söka bland våra lediga jobb. Välkommen till Karolinska Universitetssjukhuset!

Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset har just nu 110 lediga jobb

Sollefteå Kommun

Varje dag arbetar medarbetare inom Sollefteå kommun med att rädda liv, utbilda den yngre generationen, hjälpa de äldre och de svaga i samhället, hålla våra gator rena och fina, göra så att parkerna blommar, få turister att upptäcka vårt land, se till att du kan cykla på ett enkelt sätt och massor därtill. Varje dag gör vi skillnad.

Sollefteå Kommun

Sollefteå Kommun har just nu 11 lediga jobb

Käppalaförbundet

Hos oss på Käppalaförbundet arbetar ungefär 70 personer. Många olika yrkeskategorier finns representerade, till exempel driftingenjörer, underhållspersonal, processingenjörer, laboratoriepersonal, miljöingenjörer, kommunikatörer och administrativ personal.

Käppalaförbundet

Käppalaförbundet har just nu 2 lediga jobb

Visa alla >
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.