netjobs.com

Lediga jobb inom Media & Design

Många vägar inom media/design

Att arbeta inom media / design kan betyda många saker. Du kanske vill arbeta på en reklambyrå med att designa? Viktiga egenskaper är att vara kreativ och väldigt driven.

Att arbeta inom media / design

Om du vill ta dig in i den tuffa mediebranschen gäller det att du är driven, ambitiös och beredd på att jobba hårt för att komma dit du vill. Arbetet varierar beroende på vad du vill nischa dig inom. En designer arbetar med att formge produkter eller hemsidor. Det som formges ska både vara estetiskt tilltalande och i många fall även uppfylla en funktion. De allra flesta designers arbetar på uppdrag av någon annan, exempelvis ett stort företag. Du som letar efter ett designjobb i Göteborg kan exempelvis arbeta på en mediebyrå med att formge hemsidor, loggor och företagets grafiska profiler. Om du vill arbeta som produktdesigner kan tänkbara arbetsplatser vara Millcroft eller ett av våra stora företag som Volvo. Lön för designjobb kan variera kraftigt beroende på om du är egen företagare eller anställd, din erfarenhet samt inom vilket område du arbetar. För en grafisk formgivare ligger månadslönen på 28 000 kr i snitt. Om du arbetar inom mode och textil ligger månadslönen i snitt på 35 200 kr.

Läs merVisa mindre ...

Din sökning efter jobb inom: Media & Design gav 18 träffar.

Vikarierande kommunikatör till fritidsförvaltningen

Malmö stad / Media & Design Journalistik

Malmö stad

location_on Malmö

access_time 16 dagar kvar

Är du vår nya influencer?

Malmö stad / Media & Design Övrigt Foto

Malmö stad

location_on Malmö

access_time 3 dagar kvar

Kommunikatör

Malmö stad / Försäljning & Marknad Media & Design Övriga jobb

Malmö stad

location_on Malmö

access_time 7 dagar kvar

Kommunikatör

Malmö stad / Försäljning & Marknad Media & Design Övriga jobb

Malmö stad

location_on Malmö

access_time 9 dagar kvar

Lantbruksintervjuare till SCB

SCB - Statistiska centralbyrån / Journalistik

SCB - Statistiska centralbyrån

location_on Örebro län

access_time 11 dagar kvar

Team member

Stratsys / Data & IT IT-konsult IT-support IT-säkerhet Warehouse / Databas Webbdesigner AD / CD Webbutvecklare Webbdesigner IT-tekniker IT-arkitekt Dataingenjör

Stratsys

location_on Göteborg

access_time 24 dagar kvar

Kommunikatör

Atkins AB / Försäljning & Marknad Media & Design Övriga jobb Journalistik

Atkins AB

location_on Stockholms län

access_time 25 dagar kvar

Designer

KappAhl Sverige AB / Media & Design Illustration

KappAhl Sverige AB

location_on Mölndal

access_time 3 dagar kvar

Marketing Executive Nordics to the world’s most famous social network company

NextU / Eventmarknadsföring Illustration Journalistik

NextU

location_on Stockholms län

access_time 17 dagar kvar

Samhällsintresserad och vill jobba som webbredaktör 3h/v hemifrån?

Academic Work / Webbutvecklare Webbdesigner

Academic Work

location_on Nacka

access_time 16 dagar kvar

Vi vill ha dig – storyteller med nyhetsnäsa!

ÅF / Försäljning & Marknad Media & Design Marknadsanalytiker Övriga jobb

ÅF

location_on Solna

access_time 13 dagar kvar

Marknadskommunikation / grafisk design

JAFO AB / Data & IT Försäljning & Marknad Media & Design IT-säkerhet Övrigt B2B-säljare Marknadsanalytiker Övriga jobb Övrigt IT-tekniker B2C-säljare

JAFO AB

location_on Lund

access_time 4 dagar kvar

Junior Simplicity Tech Consultant

Stratsys / Data & IT Webbdesigner AD / CD Övrigt Webbdesigner Dataingenjör

Stratsys

location_on Stockholms län

access_time 6 dagar kvar

Jobba som webb-designer i nytänkande miljö!

Academic Work / Data & IT Webbdesigner AD / CD Webbutvecklare Övrigt Illustration Webbdesigner

Academic Work

location_on Lund

access_time 5 dagar kvar

Studerande Wordpressexpert sökes

Academic Work / Data & IT Utvecklare / Programmerare Övrigt Illustration Dataingenjör

Academic Work

location_on Kalmar län

access_time 4 dagar kvar

E-Commerce Manager

Stratsys / Data & IT Utvecklare / Programmerare Webbdesigner AD / CD Webbutvecklare Övrigt Webbdesigner Dataingenjör

Stratsys

location_on Göteborg

access_time 2 dagar kvar

UI Designer

Silverspin AB / Utvecklare / Programmerare Webbdesigner AD / CD Illustration Webbdesigner Användbarhet

Silverspin AB

location_on Skövde

access_time 10 dagar kvar

Webbutvecklare till Sundsvall

Cybercom Sundsvall / Data & IT Ingenjör & Teknik Media & Design Systemanalytiker / Testare Webbdesigner AD / CD Webbutvecklare Webbdesigner System / Processteknik

Cybercom Sundsvall

location_on Sundsvall

access_time 10 dagar kvar

Utbildning till designjobb

Arbetsuppgifter för designjobb kan som redan nämnts variera stort beroende på vad du vill arbeta med. Gemensamt för alla designers är att de arbetar med att ta fram en produkt som ska se tilltalande ut för ögat. Som produktdesigner ska ditt förslag även vara praktiskt att använda. Din skiss ska också stämma med företagets profil och vad de efterfrågar. Att gå medieprogrammet på gymnasiet kan vara en god idé om du t.ex. vill arbeta med att designa hemsidor. Eventuellt kan även ett estetiskt program passa, likaså att läsa på en folkhögskola som har designinriktningar. Flera universitet har utbildningar inom design och media. Ett av dessa är Mittuniversitetet i Sundsvall och Östersund. Som blivande student kan du läsa bildjournalistik, grafisk design och kommunikation eller informations- och PR-programmet beroende på ditt intresseområde. Programmet i bildjournalistik är det enda i Sverige som ges på akademisk nivå. Det är ett treårigt program i nära samarbete med mediebranschen. Du får värdefulla verktyg för att i framtiden kunna arbeta med text, ord och bild på exempelvis en mediebyrå. Förutom grundläggande behörighet, krävs arbetsprov i form av fotografier som du har tagit. Utbildningar inom webbdesign har exempelvis högskolan i Kristianstad. De anordnar fristående kurser som är helt nätbaserade. I Göteborg ligger Högskolan för design och konsthantverk. HDK skolan tillhör Göteborgs universitet och du som vill söka in här måste också lämna in arbetsprover i samband med din ansökan. Skolan har en inriktning som heter just design, och du kan läsa både fristående kurser och program på olika nivåer. Flera andra högskolor, som Borås, har också utbildningar inom ämnet. En del av dessa är mer av teoretisk karaktär och går att läsa på distans.

Städer som lockar

Många gånger är det storstäderna som lockar vid jobbsökande, så även i detta fall. Designjobb i Stockholm och designjobb i Malmö är mycket eftertraktade. Ett flertal av de företag som söker personal är webbyråer eller större företag som letar efter en webbdesigner. Tänkbara arbetsplatser är exempelvis SVT eller TV4. I Stockholm ligger även storföretaget Brand Factory Group, som i dagsläget har omkring 400 anställda. Företaget håller på med grafisk och visuell formgivning. Sverige tredje största stad Malmö är väldigt trevlig att bo i. Närheten till Danmark är bara ett skäl. Här kan du exempelvis söka dig till Orkla Foods, som tillverkar flera av livsmedelsbutikernas välkända produkter. Även kommunen samt Malmö högskola är stora arbetsplatser.

Designjobb på NetJobs.com

Vi på NetJobs.com är specialiserade på nischade jobbsajter och sedan 2004 har vi hjälpt arbetssökande att hitta sitt drömjobb. Hitta ett ledigt jobb inom designjobb genom oss redan idag. Vi sätter dig i kontakt med intressanta arbetsgivare och genom att prenumerera på ett matchmejl får du automatiskt reda på när ett passande jobb dyker upp. Skapa ett CV hos oss så kommer jobben till dig.

Läs mer
Arbetsgivare i fokus

Papyrus

Arbeta hos oss 3 lediga tjänster

Lunds universitet

1 lediga tjänster

Datainspektionen

3 lediga tjänster

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen

Om oss 23 lediga tjänster

Smedjebackens kommun

Smedjebacken 16 lediga tjänster

Finspångs kommun

Om oss 15 lediga tjänster

Tipsa mig om nya jobb!

Bevaka sökning

Arbetsgivare i fokus

Datainspektionen

Datainspektionen är en myndighet som genom sin tillsynsverksamhet ska bidra till att behandlingen av personuppgifter inte leder till otillbörliga intrång i enskilda individers personliga integritet. På dessa sidor kan du bland annat läsa mer om vilka mål myndigheten har, hur vi arbetar och hur du kommer i kontakt med oss.

Datainspektionen

Datainspektionen har just nu 3 lediga jobb

Vattenfall AB

Hos oss på Vattenfall får du möjlighet att ta stegen som driver dig och utvecklingen framåt. En av våra främsta utmaningar är att hitta nya, effektiva och förnybara energikällor för en hållbar framtid. För att lyckas behöver vi bli fler medarbetare som vill göra skillnad.

Vattenfall AB

Vattenfall AB har just nu 47 lediga jobb

Förenade Care AB

Som medarbetare i Förenade Care arbetar du i ett företag där man vet att medarbetarna är företagets viktigaste resurs. Konstant utveckling är en av kärnorna i vår företagskultur och kundernas behov står alltid i fokus.

Förenade Care AB

Förenade Care AB har just nu 30 lediga jobb

DHL Express

Excellence. Simply delivered. Internationella expressleveranser; global fraktspedition med flyg, båt, bil och järnväg; lösningar för magasinering med allt från förpackning till reparationer och lagring; brevleveranser över hela världen och andra skräddarsydda logistiktjänster - DHL hjälper till med allt, vi hjälper människor att få kontakt med varandra och förbättrar deras liv.

DHL Express

DHL Express har just nu 4 lediga jobb

XL-BYGG Fresks

XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

XL-BYGG Fresks

XL-BYGG Fresks har just nu 0 lediga jobb

Visa alla >
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier