netjobs.com

Lediga jobb Radio / Trådlöst / Telekom

Telekommunikation, mer än bara telefoni

Att arbeta inom telekommunikation innebär att du förmedlar information åt ett företag som erbjuder kommunikationstjänster. Att tala, att skriva och att vara driven är grundstenarna för att man ska kunna ta sig långt i branschen.

Telekommunikation är för den sociale

Det fantastiska med telekommunikationsbranschen är att det finns så många olika arbetsuppdrag. Du kan arbeta inom kundtjänsten på ett telekommunikationsföretag, du kan utforma olika telekommunikationstjänster och du kan sälja dem till företag såväl som privatpersoner. Hur en lön för telekommunikation ser ut beror helt och hållet på vilket företag man arbetar för och vad man arbetar på för position. Genomsnittet för en kundtjänsttelefonist på ett telekommunikationsföretag är mellan 18 000 kr och 22 000 kr och lönen för en projektledare inom telekommunikation är mellan 22 000 kr och 27 000 kr.

Läs merVisa mindre ...
Har du bred kunskap inom telekom och vill arbeta nära tekniken?

Försvarets Radioanstalt / Data & IT, Ingenjör & Teknik, Övrigt, Radio / Trådlöst / Telekom, Övrigt, Civilingenjör IT, Teknisk ingenjör

Försvarets Radioanstalt

location_on Stockholms län

access_time 18 dagar kvar

Tekniskt sakkunnig till ny avdelning för bredbandsstöd

Post- och telestyrelsen (PTS) / Bygg & Anläggning, Data & IT, Ingenjör & Teknik, Nätverk, Radio / Trådlöst / Telekom, Projektledare, Nätverkstekniker, Tekniker, Installationstekniker

Post- och telestyrelsen (PTS)

location_on Stockholms län

access_time 8 dagar kvar

Ingenjör till enheten för spektrumtillstånd

Post- och telestyrelsen (PTS) / Ingenjör & Teknik, Radio / Trådlöst / Telekom, Civilingenjör

Post- och telestyrelsen (PTS)

location_on Stockholms län

access_time 4 dagar kvar

RF Microwave expert

Zetiq / Ingenjör & Teknik, Radio / Trådlöst / Telekom, Civilingenjör, Övrigt, Civilingenjör IT, Dataingenjör

Zetiq

location_on Stockholms län

access_time 35 dagar kvar

Transtema Network Services söker spridningstekniker!

Academic Work / Ingenjör & Teknik, Elektronik, Radio / Trådlöst / Telekom, Övrigt, Tekniker

Academic Work

location_on Sandviken

access_time 1 dagar kvar

Transtema Network Services söker spridningstekniker!

Academic Work / Ingenjör & Teknik, Elektronik, Radio / Trådlöst / Telekom, Övrigt, Tekniker

Academic Work

location_on Gävle

access_time 1 dagar kvar

Utbildning inom telekommunikation

Att läsa en kurs i telekommunikation eller delta en utbildning som behandlar kommunikation kan göra den arbesökande mer attraktiv. Att ha läst program inom kommunikation som t ex elektroteknik på Göteborgs universitet och data- och telekommunikation på Blekinge Tekniska Högskola är därför till fördel. Men ofta kan man klättra sig upp från en lägre position. Telekommunikationsföretagen har ofta stegsystem där man erbjuder de som är duktiga en chans att klättra uppåt och då erbjuder de ofta internutbildningar. Men även om det går att lära sig hur man arbetar med telefoni eller mejlkommunikation är det viktigt att man har en god datavana, är duktig på att föra sig i skrift och tal och att man har en vilja att arbeta med andra människor.

Telekommunikation finns där uppkoppling finns

De största telekommunikationsföretag i Sverige är Telia, 3GIS och Bredbandsbolaget. Dessa har i sin tur flera kontor över hela landet beroende på om kontoret hanterar privata frågor, företagsfrågor eller teknik. Bredbandsbolaget har t ex sitt kontor för privat telefoni i Kalmar och sin företagsavdelning i Göteborg. Det flesta kommunikationsföretag har sina kontor på platser där det finns mycket ungdomar och studenter då de ofta söker sig till arbeten inom kundtjänst. Ett annat eftertraktat företag att arbeta hos är Ericsson. Att arbeta inom telekommunikation hos Ericsson är en dröm för många då de erbjuds internationella kontakter och en hela tiden utmanande arbetsplats.

Telekommunikationsjobb på NetJobs.com

NetJobs kan hjälpa dig att hitta ett ledigt jobb för telekommunikation. Sedan 2004 har vi hjälpt drivna människor att hitta sitt drömyrke och vi kräver inte mycket av dig. Skapa ett CV på vår sida och vi kontaktar sedan dig när vi har hittat en matchande arbetsgivare. Svårare än så behöver det inte vara.

Läs mer
Arbetsgivare i fokus

Stockholm vatten och avfall

2 lediga tjänster

Vellinge kommun

1 lediga tjänster

Länsstyrelsen i Norrbotten

2 lediga tjänster

Modis Sweden AB

<p>Vi förenar företag och talanger i en snabbt föränderlig värld.</p> 33 lediga tjänster

Arbetsgivare i fokus

Swedish Match AB

Swedish Match är en internationell koncern som i Skandinavien utvecklar, producerar och säljer marknadsledande varumärken som exempelvis General, ETTAN, Göteborgs Rapé, Onico, och Solstickan.

Swedish Match AB

Swedish Match AB har just nu 1 lediga jobb

Medlink

Medlink Nordic AB grundades 2014 och är idag är ett av Nordens snabbast växande vårdbemanningsföretag. Vår framgång och snabba tillväxt har sin enkla förklaring – allt vi gör genomsyras av Kvalitet, Service och Engagemang – våra tre ledord.

Medlink

Medlink har just nu 2 lediga jobb

Arbetsförmedlingen

Vi är övertygade att modern teknik, nytänkande och förmågan att skapa innovativa lösningar är nyckeln till att koppla ihop organisationer med människors förmågor, drömmar och kunskap.

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen har just nu 8 lediga jobb

Vattenfall AB

Hos oss på Vattenfall får du möjlighet att ta stegen som driver dig och utvecklingen framåt. En av våra främsta utmaningar är att hitta nya, effektiva och förnybara energikällor för en hållbar framtid. För att lyckas behöver vi bli fler medarbetare som vill göra skillnad.

Vattenfall AB

Vattenfall AB har just nu 44 lediga jobb

PONTAC MARKETING AB

Vill du prova på att vara din egen chef och kunna arbeta flexibelt hemifrån eller vart du vill med arbetstider och inkomster som du själv bestämmer? 

PONTAC MARKETING AB har just nu 1 lediga jobb

Visa alla >
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.