netjobs.com

Lediga jobb System / Processteknik

Arbeta med datakommunikation

Som systemtekniker är dina arbetsuppgifter att installera, planera, designa och underhålla nätverk för datakommunikation. Det är ett tekniskt yrke där du även behöver kunna samarbeta med andra och ha öga för detaljer.

Systemtekniker är en bred yrkeskategori

En systemtekniker kan arbeta inom olika yrkeskategorier och arbetsuppgifterna skiljer sig åt. Du kan arbeta som systemtekniker på SVT eller andra bolag och där sköta kommunikationen mellan persondatorer, servrar eller andra mobila enheter. Andra tänkbara yrken är som nätverksspecialist, nätverkskonsult eller som IT-projektledare. Att utbildningen till systemtekniker ger en bred arbetsroll ökar chansen till jobb. Lön för en systemtekniker ligger i medel på 30 500 kr i månaden, men kan skilja stort mellan olika regioner i landet och beroende på arbetsuppgifter. Ju längre erfarenhet, desto högre lön.

Läs merVisa mindre ...
Driftchef till Sjölunda reningsverk på VA SYD

VA SYD / Bygg & Anläggning, Ingenjör & Teknik, Arbetsledare, System / Processteknik, Civilingenjör, Övrigt, Tekniker

VA SYD

location_on Malmö

access_time 4 dagar kvar

Senior Arbetsledare Elavdelningen Fartygsvarv

Marinkraft Bemanning Sverige AB / Bygg & Anläggning, Ingenjör & Teknik, Arbetsledare, Elektronik, Mekanik, System / Processteknik, Installationstekniker

Marinkraft Bemanning Sverige AB

location_on Stockholm

access_time 21 dagar kvar

330 year long history of innovation but who cares?

Husqvarna Construction / Systemanalytiker / Testare, Systemarkitekt, Utvecklare / Programmerare, System / Processteknik, Övrigt, Installationstekniker

Husqvarna Construction

location_on Västra Götalands län

access_time 37 dagar kvar

Driftingenjör till omväxlande och utvecklande roll

Academic Work / Bygg & Anläggning, Drift & Underhåll, Ingenjör & Teknik, Logistik & Transport, Maskinarbete, Logistik material / Produktion, System / Processteknik, Teknisk ingenjör

Academic Work

location_on Perstorp

access_time 5 dagar kvar

Utvecklingsingenjör inriktning validering till Q-linea

Academic Work / Bygg & Anläggning, Maskinarbete, CAD / CAM, System / Processteknik

Academic Work

location_on Uppsala län

access_time 2 dagar kvar

Utbildning till systemtekniker

Om du vill studera till systemtekniker finns ett par olika alternativ. Vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm, KTH har du möjlighet att läsa ämnet systemteknik som fristående kurs eller som en del i programmet som leder till en civilingenjörsexamen i ekonomi, skolan ger även flera masterutbildningar i systemteknik. Förkunskapskraven skiljer sig åt beroende på vilken nivå som du studerar, för den fristående kursen är det meriterande att ha läst elektronik, datorseende, reglerteknik, mekanik och datorteknik. Dessutom krävs det att du har bra matematikkunskaper samt behärskar programmering i C# eller Java. Liknande utbildningar finns även på Lunds tekniska universitet, du hittar tillgängliga kurser på antagning.se. Om du föredrar att studera på en yrkeshögskola ger Lernia en kvalificerad utbildning till IT-systemtekniker. Utbildningen är förlagd till Liljeholmen i Stockholm och studeras på heltid under 1,5 år. I förkunskapskraven för att antas till utbildningen ingår bland annat engelska 6, datateknik 1 a och b samt matematik 2 a.

Populära orter och arbetsplatser

Vill du bo på vackra västkusten och ha närhet till Göteborg är en tänkbar arbetsplats Systemteknik i Lerum. Företaget arbetar med vvs, kyla och energi. År 2015 blev de diplomerade och utsedda som Årets gasellföretag, som innebär att de är ett snabbväxande företag som genererar många nyanställningar. Om du vill ha en karriär inom militären men ändå syssla med datakommunikation, har du möjlighet att bli systemtekniker i flottan. I arbetsuppgifterna ingår att hålla uppsikt på fartygets elektroniska system som sonar-, radar- och radiokommunikationssystemet. Din uppgift är att utföra regelbundna kontroller samt förebyggande underhåll. Du arbetar nära ett systemtekniskt befäl och du behöver ha en militärisk grundutbildning samt vara teknisk kunnig, psykisk stabil, social och en duktig problemlösare.

Systemteknikerjobb på NetJobs.com

Sök efter ett ledigt jobb för systemtekniker på NetJobs.com. Vi bildades 2004 och sedan dess har vi hjälpt arbetssökande att hitta sitt drömjobb. Prenumerera på ett matchmejl direkt till din inkorg med förslag på passande arbetsplatser. Vi kan sätta dig i kontakt med intressanta arbetsgivare. Skapa ett CV hos oss så kommer jobben till dig.

Läs mer
Arbetsgivare i fokus

Länsstyrelsen i Norrbotten

0 lediga tjänster

Sollefteå Kommun

7 lediga tjänster

Vattenfall AB

23 lediga tjänster

Vellinge kommun

0 lediga tjänster

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen

4 lediga tjänster

Arbetsgivare i fokus

Vattenfall AB

Hos oss på Vattenfall får du möjlighet att ta stegen som driver dig och utvecklingen framåt. En av våra främsta utmaningar är att hitta nya, effektiva och förnybara energikällor för en hållbar framtid. För att lyckas behöver vi bli fler medarbetare som vill göra skillnad.

Vattenfall AB

Vattenfall AB har just nu 23 lediga jobb

Medlink

Medlink Nordic AB grundades 2014 och är idag är ett av Nordens snabbast växande vårdbemanningsföretag. Vår framgång och snabba tillväxt har sin enkla förklaring – allt vi gör genomsyras av Kvalitet, Service och Engagemang – våra tre ledord.

Medlink

Medlink har just nu 1 lediga jobb

Riksbyggen

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt? Arbeta i ett större sammanhang, i en större gemenskap? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen till oss på Riksbyggen.

Riksbyggen

Riksbyggen har just nu 8 lediga jobb

Karolinska Universitetssjukhuset

Att jobba på Karolinska Universitetssjukhuset innebär att jobba i framkant! Hos oss finns stora utvecklingsmöjligheter och vi sätter alltid patienten först.

Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset har just nu 72 lediga jobb

Swedish Match AB

Swedish Match är en internationell koncern som i Skandinavien utvecklar, producerar och säljer marknadsledande varumärken som exempelvis General, ETTAN, Göteborgs Rapé, Onico, och Solstickan.

Swedish Match AB

Swedish Match AB har just nu 0 lediga jobb

Visa alla >
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.